Door beautybloggers ziet de hele wereld wat make-up kan doen en het motto luidt: Hoe meer hoe beter. Maar word je nou echt mooier door een dikke laag op je gezicht te smeren?

Ik zeg het hardop: Ik houd van make-up. Lipstick, oogschaduw, eyeliner, highlighter. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Als ik in een drogisterij sta gaan mijn oogjes twinkelen van al die kleuren, perfect gesorteerd in mooie doosjes met glanzende dopjes en stijlvolle namen. Niet te vergeten de heerlijke zoete geuren die op je afkomen. Oh maquillage, je laat me voelen als een klein kind in een snoepwinkel. Toch ben ik als make-up liefhebber niet altijd fan van een dikke laag make-up. Ik geloof in de woorden van mijn moeder: “De truc is om niet te veel te gebruiken”.

Contouring Overload

2015 was het jaar van de heftige make-up. Op Instagram vlogen de contouring filmpjes en donkere borstelige wenkbrauwen je om de oren. Was contouring eerst een techniek die alleen werd toegepast door de professionals, nu is het een social media hype. Op de juiste manier aangebracht is het prachtig, alleen is het ook ontzettend tijdrovend en niet altijd praktisch. Zeker niet voor alledag. Laten wij eerlijk zijn: zelfs de celebs zien er niet altijd uit alsof ze 24 uur per dag klaar zijn voor een fotoshoot of een glam award show. Dus dan hoeven wij dat ook niet. Plus… ik zie de laatste tijd erg vaak make-up maskers, giga wenkbrauwen en foundation die niet goed geblend zijn.

Misschien is het een contouring overload, maar de laatste tijd ben ik steeds meer van de lichte en natuurlijke make-up. Je bent snel klaar, je hoeft niet bang te zijn dat het er afsmelt en je ziet eruit als een vrouw van vlees en bloed en niet als een picture perfect popje. Gezonde blosjes, gekleurde lip balms en bb creams: Heerlijk verfrissend.

De kracht van make up

Mijn nieuwste ontdekking? Ik ben verslaafd aan de Cheek en lip stains.  Het ruikt heerlijk, het heeft de kleur van rozen en het is superhandig. Het effect: Je wangen krijgen een blosje alsof je een frisse wandeling door de bossen hebt gemaakt en de kleur van je lippen wordt alsof je net een ijsje op hebt gebikkeld. Het geweldige ervan: Je hoeft niet kilometers door woeste bossen te lopen of jezelf continu, misschien een heerlijke gedachte maar niet zo goed voor je figuur, vol te proppen met lekkere ijsjes. Nee, dames en sommige heren, dit effect komt uit een potje en het kost hooguit een paar seconden om aan te brengen. Verkeerde keuzes maken hoort bij het proces van het make-uppen. Dit is ook niet bedoeld om zware make-up af te kraken. Mooie heftige make-up zie ik echt als een kunstwerk. Ik vind alleen niet dat er mooi uitzien de uitkomst is van dikke lagen make-up. Met een paar simpele trucjes kun je de mooiste versie van jezelf zijn. Je hoeft er niet uren mee bezig te gaan en je hebt niet veel producten nodig. DAT is de kracht van make-up.

Nu ben ik benieuwd naar jouw make-up(mening)! Ben jij meer van plamuur of natuur?

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.