Pinterest is heaven  voor iedereen die gaat trouwen. Deze verzamelplaats voor veel te creatieve mensen is een onuitputtelijke bron van ideeën om je bruiloft onwijs tof te maken.

Denk alleen niet dat je origineel bent; een miljoen andere mensen zien datzelfde idee namelijk ook. Dat ondervonden vriendlief en ik toen wij vorige week onze plannen met de eigenaresse van de locatie bespraken. Haar reactie op mijn geweldige idee? “Oh, wat leuk! Zo toevallig, dat doen heel veel bruiden de laatste tijd.” En daar vloog mijn originele gevoel keihard het raam uit.

trouwen

Originele bron: crafty morning.com

Toch blijven we zoveel leuke ideeën van Pinterest vissen. Vernieuwend zal onze bruiloft dus niet zijn, geweldig wordt hij in ieder geval! Ik heb de 5 meest opvallende, leukste en grappigste Pinterest ideeën voor je op een rij gezet.

1. Bouw een Jenga-toren!

Hoe cool is deze Jenga-toren?! Het idee is niet alleen heel grappig, er zit ook nog een mooie gedachte achter. Op ieder steentje komt namelijk een mooie spreuk, gezegde of zomaar iets liefs te staan. Als je met de blokjes een toren bouwt, bouw je dus eigenlijk aan jullie liefde! En het is ook nog eens een fijne afleiding voor als je je enorm verveelt tijdens je huwelijksnacht.

2. Niet knuffelen, maar versieren

trouwen

Originele bron: theeverylastdetail.com

Natuurlijk is ieder natuurlijk ‘wezen’ (mens, dier of plant) prachtig en een echt geschenk. Maar sommige dingen zijn nou eenmaal gewoon niet zo mooi.

Neem bijvoorbeeld de bomen op jouw trouwlocatie. Je vindt ze best gezellig, maar helemaal ‘je van het’ is het nu ook weer niet. Daar heeft The Every Last Detail iets op gevonden: je versiert ze gewoon! Lampjes zijn natuurlijk altijd goed, alleen het probleem is dat er niet overal een stopcontact aanwezig is. Een slinger van oude en nieuwe foto’s is dan veel leuker. Of je vraagt aan alle gasten of ze een wenskaart mee willen nemen met een goed bedoelde raad die je dan meteen aan de boom kan hangen.

Zelf noemt The Every Last Detail deze slinger de perfecte versiering voor een ‘intieme vintage boho bruiloft’, maar ik denk dat ze ook prima thuis horen op een gewone huis-tuin-en-keukenvariant!

 

3. Oeps, een slippertje op je bruiloft

Trouwen

Originele bron: trouwplannen.nl

Normaal gesproken is het een slecht iets, slippertjes op een bruiloft, maar bij de laatste wedding waar ik ben geweest, had ik er een moord voor gedaan. En dan bedoel ik uiteraard die gevalletjes voor aan je voeten. Man, wat deden mijn onderdanen zeer aan het einde van de avond. Halverwege heb ik mijn pumps uitgeschopt en ben ik op mijn panty verder gegaan. Ik kon werkelijk geen stap meer verzetten op die krengen.

Dit geweldige kistje zorgt ervoor dat je gasten niet hoeven lijden als je gaat trouwen. Wanneer de schoenen beginnen te knellen, kunnen ze namelijk gewoon aan de kant worden geschopt. Op dat moment staan deze redders in nood al voor je klaar. Ik vind het echt een top idee, maar ik vraag me nog steeds af wat het bruidspaar na afloop met 30 paar slippertjes in allerlei verschillende maten moet.

trouwen

Originele bron: brides-book.com

4. Rijmen en dichten zonder je schoen op te lichten

Een tekst op je schoenen schrijven klinkt misschien wat raar, maar ik vind het wel erg leuk! Zelf had ik dit idee ook, alleen dan met HE op de linkervoet en LP op de rechter. Het leek mij erg geestig, maar helaas heeft vriendlief niet hetzelfde gevoel voor humor als ik. Hij was het er dan ook niet helemaal mee eens.

Dit originele idee slaagt alleen als je ergens op de dag geknield zit. Wij trouwen in de kerk dus dan kniel je, maar als je alleen maar staat of zit, ziet niemand het.

trouwen

Originele bron: colincowiewedding.com

 

5. Je moet er maar opkomen

In Amerika keer je na een bruiloft met complete goodiebags huiswaarts. In Nederland is dit gebruik nog iets minder bekend, maar steeds vaker zie je dat gasten een klein cadeau krijgen als ze de bruiloft verlaten.

Ik vind deze popcorn in a can echt het meest briljante idee ooit. Serieus, welke geniale geest heeft dit bedacht? De popcorn zelf is natuurlijk niet spectaculair, maar in combinatie met de zin: ‘Thanks for popping by’ is het te gaaf. Hierdoor weet je zeker dat veel gasten er nog lang over na zullen praten!

Kijk (of keek) jij tijdens het plannen van je bruiloft ook vaak op Pinterest? Welk idee heb je gebruikt? 

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.