In Nederland zijn er in het festivalseizoen genoeg feestjes om ieder weekend de voetjes van de vloer te dansen. Maar wil je op je vakantie ook een onvergetelijk feestje vieren? Of wil je een keer iets geks ondernemen? Bezoek dan één van deze onwijs toffe en originele festivals voor een special ‘once in a lifetime ervaring’.

1: Distant Heat festival

distant-heat-festivalSinds 2003 wordt het Distant Heat festival in de Wadi Rum-woestijn in Jordanië georganiseerd. Tussen rode zandduinen en rotsformaties kun je in augustus drie dagen lang dansen op de beats van Tiësto, Ferry Corsten of Armin van Buuren.

Het festival is ontstaan uit protest tegen de oorlogen en conflicten in het Midden-Oosten. De kaartjes zijn vrij prijzig. Daar krijg je echter wel een gave locatie, gratis eten en water voor terug.

2: Burning Man festival

burning-man-festivalMiddenin de woestijn van Nevada, Verenigde Staten, vindt het Burning Man festival plaats. In de laatste week van augustus kun je dansen in de woestijn. Het festival draait niet om eten, drinken of top dj’s, de bedoeling is dat je zelf alles meeneemt inclusief slaapspullen. Ben je iets vergeten? Dan is er vast wel een vriendelijke festivalganger die het wel heeft. Je kunt van alles verkrijgen door ruilhandel.

 

Een unieke belevenis in de panoramische woestijn van Nevada. Tickets zijn zeer snel uitverkocht en ook erg prijzig, ongeveer 390 dollar per kaartje.

3: Songkran festival

songkran-festivalAls je aan Thailand denkt, denk je aan Full Moon party’s. Maar er is nog een ontzettend leuk festival, het traditionele Thaise nieuwjaar. Je kunt dit het beste vieren in Bangkok. Songkran wordt ook wel ‘het feest van het water’ genoemd, omdat je elkaar drie dagen lang nat mag gooien met water. De straten van Bangkok zijn dus één groot waterfestijn met waterballonnen en waterpistolen.

Op 13 april wordt Songkran in Thailand gevierd en je hebt er alleen een vliegticket voor nodig.

mawazine-music-festival4: Mawazine Music festival

Het Mawazine Music festival is het op één na grootste muziekfestival ter wereld en wordt gehouden in Marokko. Sterker nog, de Marokkaanse koning himself organiseert het festival. Jaarlijks bezoeken zo’n 2,5 miljoen mensen dit festival. Dit komt voornamelijk ook omdat de entree voor 90% van de shows gratis is! Een leuke bijkomstigheid.

Het festival vindt plaats van 20 mei tot en met 28 mei in Rabat, een kustplaats in Marokko. Ideaal te combineren met een strandvakantie.

5: Glastonbury Music festival

glastonbury-music-festivalAls laatste het meest bekende en grootste muziekfestival ter wereld: Glastonbury. Dit meerdaagse festival wordt al begin jaren 70 gehouden in Engeland. Dit is de absolute topper onder de festivals, omdat de grootste sterren uit de muziekwereld hier altijd komen optreden. Op het programma staan namelijk hoofdacts als Metallica, Adele, Coldplay of Muse.

Het festival wordt gehouden in juni in de plaats Pilton op een terrein van zo’n 3,6 vierkante kilometer. Leuk feitje, het feest lijkt commercieel maar de winst wordt geschonken aan goede doelen.

De tickets zijn vrij prijzig, 228 pond plus 5 pond aan servicekosten. Daarvoor heb je wel alle dagen toegang tot het festival, 5 nachten op de camping, gratis je telefoon opladen en programma-informatie. Daarnaast gaat er ook geld van de tickets naar de goede doelen.
Tickets zijn zeer snel uitverkocht, je kunt je wel aanmelden voor registratie voor 2017.

6: Nature One

nature-one-festivalOnze oosterse buren kunnen er ook wel wat van! Bij Nature One wordt een voormalige Amerikaanse raketbasis Pydna (nabij Kastellaun in de Hunsrück) omgetoverd tot een mega dansvloer. Dit is het grootste openluchtmuziekfestival van Europa op het gebied van elektronische dansmuziek. Mensen uit heel Europa komen speciaal voor dit festival naar Duitsland.

Party people met gekke outfits en hippe beenwarmers gaan een weekend los op house, trance, techno en hardstyle. Bekende dj’s zoals Armin van Buuren en Ferry Corsten hebben hier al gedraaid. Ieder jaar hebben ze een killing line-up!

Een te gek feest, tegen een betaalbare prijs. Een tageticket kost 59 euro excl. (entree vrijdag OF zaterdag) en een festivalticket kost 79 euro excl. (vrijdag EN zaterdag). Dus, neem je kampeertentje mee en beleef het feestje van je leven!

7: Festival Sziget

sziget_festivalEen weekje Boedapest in de planning voor de zomer? Dan mag je dit festival niet missen. Ruil je rustige cultuur weekje in voor een unieke dance beleving: Sziget Island of Freedom. Heel de week dans je non-stop op geweldige muziek op het eilandje Óbuda in de Donau in hartje Boedapest.

Er zijn circa 50 podia en rond de 200 programmaonderdelen. Voor ieder is er wat wils. Het muziekprogramma loopt namelijk uiteen. Van internationale pop tot elektronische muziek. Van grote acts tot kleine acts. Grote sterren domineren de stages, zoals Rihanna, Hardwell, Afrojack, David Guetta of Muse. Ook treden er kleine bandjes uit verschillende landen op. Daarnaast kan je genieten van theater, circus en exposities. Ook kan je voor een betaalbare prijs heerlijke versnaperingen nuttigen. Wil je even afkoelen van alle belevenissen? Ga dan naar het strandje en neem een verkoelende duik in de Donau.

De mensen die in de drukte willen bivakkeren, kunnen verblijven op de camping. Telefoon oplaadpunten en douches zijn aanwezig! Ook is het mogelijk om een hotel te nemen in de stad. Kan je niet wachten en wil je zo snel mogelijk op dit festival zijn? Neem dan speciale rechtstreekse Sziget express-trein vanuit Nederland. Hier begint de pre-party al, want er zijn speciale partywagons!

Er zijn verschillende tickets te koop, tegen een mooie prijs. De meest verkochte tickets zijn: de dag pass (59 euro), 5 dagen pass (215 euro) en 7 dagen pass (249 euro). Dit festival is een unieke belevenis, mis het niet!

Zet één van deze festivals vooral op je bucketlist of ga er één bezoeken bij nog niet gemaakte vakantieplannen. Gegarandeerd een unieke belevenis! Op welk festival zou jij helemaal los willen gaan?

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.