In het begin is alles spannend, leuk en mooi. Je bent verliefd, er is één en al passie en hartstocht, maar dan slaat hij genadeloos toe: de sleur. Iedere relatie krijgt er vroeg of laat mee te maken. Wil jij de sleur in je relatie voorkomen of tegengaan? Volg de onderstaande tips op.

Hoe ontstaat sleur?

Sleur in je relatie ontstaat doordat jullie elkaar op den duur heel goed kennen, van elkaar weten welke gewoontes je hebt en omdat jullie ook gezamenlijke gewoontes ontwikkelen. Dit is voor sommige zaken heel erg handig. Je hoeft immers niet meer alles met hem te overleggen.

Op een gegeven moment kun je deze gewoontes echter ook als ‘voorspelbaar’ en ‘saai’ gaan bestempelen. Je kunt je daardoor onder andere moe en lusteloos voelen of je vreselijk aan de ander gaan irriteren. Herken jij jezelf hierin? Dan weet je dat het nodig is om meer energie en tijd in je relatie te steken om de sleur te bestrijden.

Dit is wat je eraan kunt doen

Om de sleur uit de relatie te verbannen, is het belangrijk dat je elkaar op een positieve manier blijft verrassen en jullie gewoontes doorbreken.

Dit kun je met kleine acties doen:

 • Maak een ontbijtje voor je geliefdeLaat hem weten dat je aan hem denkt. Stuur een liefdevol berichtje via WhatsApp of een ouderwets kaartje met een boodschap speciaal voor hem erop.
 • Drink samen een glas wijn om te proosten op jullie relatie.
 • Koop een nieuw lingeriesetje en trek het als verrassing aan voor je lief.
 • Maak op zondagochtend een lekker uitgebreid ontbijtje met versgebakken broodjes van de bakker. De liefde van de man gaat immers door de maag.
 • Koop een klein, maar wel persoonlijk cadeautje voor hem.
 • Geef hem een compliment.
 • Maak hem aan het lachen. Je weet zelf vast wel hoe…

Maar af en toe mag je best eens uitpakken met een wat grotere verrassing:

 • Maak samen een to do lijst met alleen maar leuke dingen erop.
 • Houd een avond vrij en ga gezellig samen uit eten bij kaarslicht. Of maak zelf een heerlijk driegangen diner.
 • Doe alsof je hem opnieuw moet veroveren. Flirten, sjansen, uitdagen… Haal alles uit de kast!
 • Boek een weekendje weg naar een bestemming die jullie allebei leuk vinden.
 • Regel concertkaartjes voor zijn favoriete artiest en verras hem hiermee.

Te druk, geen zin of…?

luchtballonHeb je het druk met je werk, je studie, je vriendinnenclub of iets anders? Dat mag nooit een reden zijn om je relatie te laten versloffen. Tijd vrijmaken en energie in je relatie steken door samen leuke dingen te doen, is essentieel om je relatie te laten slagen.

Heb je geen zin om iets leuks te doen of lukt het je niet om iets origineels te verzinnen? Dan verzet je je tegen een verstoring van je gewoontes. Je wilt toch niet dat de sleur daardoor in je relatie blijft?!

Je moet je relatie bekijken als een luchtballon. Soms heb je wind mee en soms heb je wind tegen. Je zult constant hete lucht in de ballon moeten blazen, anders zakt hij heel snel naar de grond.

Praat erover

weekendje weg met je geliefdeNaast het blijven verrassen van elkaar om gewoontes te doorbreken, is het heel belangrijk om altijd met je vriend te blijven praten. Vraag je partner of hij de sleur net zoals jij ervaart. Vind je het lastig om het in real life met hem te bespreken? Schrijf dan een briefje. Wanneer jullie het probleem allebei onder ogen zien, is het makkelijker om er iets aan te doen. Vergeet niet om na een tijdje met hem te bespreken hoe het nu gaat. Succes ermee!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.