Afgelopen weekend werden we blij verrast door een lang verloren vriend. Opeens stond die welbekende oude reus weer aan de hemel en konden we genieten van een graadje of 20. 

De zon zorgde ervoor dat een hoop harten en hoofden op hol sloegen. Zo ook die van dit bruidje. Nu zijn bijna trouwende vrouwen (OMG, nog maar 3 maanden en 2 dagen) toch al niet de meest stabiele wezens, maar als de lente in de lucht hangt, dan wordt het helemaal feest.

Trouwen en lente: kolder in de kop

Spontaan bedacht ik allemaal nieuwe ideeën voor de bruiloft. We zouden het helemaal anders doen! Alle binnenlocaties werden geschrapt en we gingen alleen nog maar genieten van het stralende zonnetje. Ik zag het 100% zitten totdat vriendlief 3 ijzersterke argumenten noemde. Met pijn in mijn hart, moest ik helaas bekennen dat hij gelijk had.

Zit jij wel te denken aan een bruiloft in de buitenlucht? Vergeet dan deze doemscenario’s niet:

1. Weersvoorspelling: een moesson en windkracht 12

Bij dit argument krijg je de groetjes van Stichting Open Deur er gratis bij, maar ik wilde er toch mee beginnen: het weer. Wat nu als het gewoon heel de dag keihard zeikt? Nederlands weer heeft weleens de neiging om leuke evenementen in de war te schoppen. Kijk maar naar de vele, afgelaste carnavalsoptochten van het afgelopen jaar.

Het zal toch niet gebeuren dat jij daar straks staat in je prachtige, zomerse en bovenal spierwitte bruidsjurk en dat het lijkt alsof er een moesson is uitgebroken. Voor je het weet zitten de eerste modderspetters op je japon, loopt je mascara tot aan je decolleté en hangen je krullen op half 7.

2. Allergieën

Vriendlief niest al als hij aan een polletje denkt en bij mij springen de vlekken op mijn armen zodra de weerman vertelt dat er een zomerse dag aankomt. Jazeker, wij zijn allebei de ongelukkige eigenaar van een flinke allergie. Hij heeft last van hooikoorts en ik van zonneallergie.

Over het algemeen valt daar prima mee te leven. Mijn aanstaande gebruikt de polletjes-periode gewoon om zijn buikspieren te trainen door het vele niesen en ik smeer mezelf standaard van top tot teen in met factor 50. Maar op je trouwdag zijn dit niet de meest ideale situaties. Het zou knap stom zijn als hij tijdens de ceremonie blijft niezen. En factor 50 beschermt dan wel heel goed, het smeert echter voor geen meter. Straks zien de gasten geen bruid meer, maar een langs schuifelende witte waas waar langzaam de rode vlekken bij tevoorschijn komen.

Zijn jullie allebei vrij van enig nies- of verkleuringsgevaar? Mooi, dan is die horde in ieder geval genomen. Vergeet het ook niet aan je gasten te vragen. Het zou lullig zijn als ome Jan met een flinke snuit in zijn zakdoek het ja-woord verpest.

3. Wa-zeggie?

Je hebt tijdens een buiten-bruiloft op heel veel dingen invloed, maar eigenlijk op nog meer niet. Zo kunnen omgevingsgeluiden ervoor zorgen dat de achterste gasten geen woord verstaan van wat jullie zeggen. Een microfoon kan dit probleem verhelpen, maar dat haalt ook het intieme van jullie samenzijn af. En hoe vaak piepen die krengen niet?

Daarnaast bestaat er ook een kans dat je last hebt van ramptoeristen; van die gezellige dagjesmensen in een lelijke korte broek, mega fout hoedje en sokken tot de knieën die niets willen missen van de plechtigheid. 9 van de 10 keer halen ze ook hun tablet nog te voorschijn zodat ze aan hun 51 Facebookvrienden kunnen laten zien wat ze meegemaakt hebben die dag.

Plan B, C, D en E

Uiteraard zijn bovenstaande situaties ietwat zwartgallig, maar in het geval van punt 1 en 2 kan je maar beter uitgaan van het meest slechte scenario. Het weer is namelijk niet iets waar jij zelf wat aan kan doen. Het zou zo zonde zijn als jouw dagschema in het honderd loopt omdat er net een jaarvoorraad aan regen naar beneden komt.

Ben je toch niet van het idee af te brengen? Zorg dan dat je een plan B hebt. Dat scheelt je een bak stress en teleurstelling.

3 reacties

 1. Emmy Troquete

  He Gabriella! Ons plan A was binnen trouwen maar ik droomde ook van een bruiloft in de zon, onder de hoge bomen in het park. En op de ochtend van de grote dag brak de zon door en hebben de ceremoniemeesters hoogstpersoonlijk alle stoelen naar buiten gesleept. Het was een prachtige verrassing. Maar, eerlijk is eerlijk, de mensen op de achterste rijen konden niks verstaan van de ambtenaar. Toch wel jammer!!

  Beantwoorden
  • Gabriella van Rosmalen
   Gabriella van Rosmalen

   Hoi Emmy, wat fijn dat je stiekeme wens toch nog uitkwam op de grote dag! 🙂 Ik hoop ook zo op een zonnetje, maar dat is helaas een van de weinige dingen waar je geen invloed op hebt. Vind je het achteraf toch een goede keuze dat je de ceremonie buiten hebt gedaan? Ondanks het geluid?

   Beantwoorden
   • Emmy

    Ja, ik heb er dubbel en dwars van genoten en vond het heel speciaal.

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.