Als je allemaal schattige neefjes en nichtjes hebt, dan is dit misschien wel het grootste dilemma wat er bestaat: krijgen de (veelal) kleine kinderen een rol op de bruiloft? En zo ja, wie gaat wat doen? 

Als je het ene nichtje wel een taak geeft, maar het andere neefje niet, dan breekt natuurlijk de pleuris uit. Maar alle kindertjes strak in het pak hijsen, is ook niet altijd een mogelijkheid. In ons geval zijn het er namelijk 8 (12 in totaal: 3 wonen er in Australië en 1 zit de komende maanden nog veilig in de buik van mama). Zelfs al zou ik ze allemaal willen betrekken op de dag, dan nog heb ik niet voor iedereen een taak. En om nu met 5 man sterk de ringen te komen brengen, is wellicht ook wat overdreven.

Om een definitieve keuze te maken voordat we gaan trouwen, heb ik alle voor- en nadelen op een rijtje gezet!

Kinderen zijn zo schattig…

Kinderen zijn natuurlijk altijd hartstikke knap en leuk, maar ze zijn helemaal om op te vreten als ze chic de Paris zijn. Haren netjes in de gel of in een staart, kraagje omhoog, rokjes netjes in de plooi: ik hou ervan. Mochten wij ooit kinderen krijgen, dan zien die er waarschijnlijk elke dag uit zoals prins George.

Ik weet zeker dat alle gasten in katzwijm liggen als jouw schattige nichtje al strooiend met rozenblaadjes jou voorgaat naar het altaar. En wat dacht je van een waanzinnig charmant neefje dat het ringkussentje komt brengen?

…en enorm onvoorspelbaar

Maar ja, de kans is ook best groot dat het ventje de ambtenaar van de burgerlijke stand niet eens bereikt, omdat hij het toch wel erg druk vindt in het gemeentehuis. En het is ook goed mogelijk dat je nichtje uit nijd haar mandje met bloemetjes ondersteboven houdt waardoor alles op een hoopje ligt. Het is voor zo’n klein meisje nu eenmaal moeilijk te begrijpen dat de sleep van de bruid niet om mee te spelen is.

Wekelijks kom je filmpjes tegen, van situaties zoals hierboven beschreven, in Funniest Home Video’s. Kinderen zijn namelijk zo onvoorspelbaar als wat. Je kan oefenen tot je een ons weegt, maar als zo’n klein poppetje op de grote dag dienst weigert, kan je simpelweg de pot op.

Hoe leuk vinden ze het zelf?

Daarnaast moet je je afvragen of het wel iets voor jouw neefje of nichtje is. Sommige kinderen zijn geboren voor de spotlights. Bij iedere verjaardag springen ze tussen de visite om een leuk toneelstukje op te voeren. Daarentegen zijn er ook genoeg kids die al doodzenuwachtig worden als ze een volle kamer binnen moeten. Deze laatste groep maak je dus absoluut niet gelukkig met een taak op jouw bruiloft. En niets is zo ongezellig als een enorm chagrijnig kijkend bloemenmeisje of een bruidsjonker die het huilen nader staat dan het lachen.

Hele grote bruidsmeisjes

Vriendlief en ik hebben er nog eens goed over nagedacht en toen toch maar besloten om al onze neefjes en nichtjes gewoon lekker zichzelf te laten zijn op de dag. Dan kunnen ze kleren aan waar ze zich fijn in voelen en hoeven ze zich niet druk te maken over de taken die hen nog te wachten staan. Daarnaast was het voor ons ook onmogelijk om een keuze te maken tussen al dat kleine grut.

Nu zijn we voorzien van twee grote bruidsmeisjes, namelijk mijn zus en mijn beste vriendin. En ik beloof jullie dat die minstens net zo schattig zullen zijn!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.