Al eerder schreef ik dat vriendlief en ik niet in de wieg gelegd zijn voor een flink potje dansen. De foxtrot schudden wij niet zomaar uit onze mouw en ook een fijne salsa is niet aan ons besteed. Ik moet zelfs bekennen dat onze benen bij een 1-2-cha-cha-cha nog in de knoop raken. 

Daarom gaan we volgende week ook op dansles! We hebben een zielenpiet gevonden die ons de fijne kneepjes van het vak wil bijbrengen. Een beetje ‘zwier en zwaai’ hier, een arrogant neusje in de lucht daar. Ik heb goede hoop dat wij straks de sterren van de hemel dansen.

Highway to hell als openingsdans

Maar op welke muziek doe je dat? Welke muziek is geschikt als openingsdans en heeft geen dubbele lading? Zo heeft het nummer ‘horse with no name‘ voor ons een heel bijzondere betekenis, maar toen we erachter kwamen dat dat eigenlijk over een slechte trip op heroïne gaat, was de lol er voor ons ook wel een beetje af. Mijn zwager kwam nog met ‘highway to hell‘, maar ook dat leek ons niet helemaal gepast.

Omdat er toch knopen doorgehakt moesten worden, hebben we ons een avondje in huis opgesloten met YouTube en alle romantische nummers kritisch beluisterd, afgeslacht of juist goed bevonden. Ik heb de 5 meest zwoele en kleffe pareltjes voor je op een rij gezet!

1. Ed Sheeran – Thinking out loud

2. Lou Reed – Perfect day

3. Cyndi Lauper – True colors

4. Ronan Keating – When you say nothing at all

5. Alicia Keys – If I ain’t got you

Wat is jouw favoriete liedje? En is dat ook het nummer voor je openingsdans geweest? 

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.