Niet iedereen is fan van kamperen. In een hete tent, met je wc-papier over de camping heen op je badslippers. Maar nu kun je ook glamorous kamperen, ook wel glamping genaamd.

Kamperen

Ik ging vroeger regelmatig kamperen met mijn ouders, eigenlijk iedere zomer. Mijn ouders hadden een vouwwagen gekocht, die bij mijn opa en oma op de boerderij uitgeprobeerd moest worden. Eenmaal goedgekeurd gingen we op vakantie met de vouwwagen, eerst in Nederland daarna ietsje verder naar Luxemburg. Op een gegeven moment was de vouwwagen een beetje aan zijn einde en besloten mijn ouders om te kamperen in Frankrijk met een ‘kant en klare’ tent. Zo’n tent waar simpele bedden in staan, servies en een gasfornuis. Al een verbetering ten opzichte van de vouwwagen. Helaas ging je nog wel met je toilettas en rol toiletpapier richting de sanitaire voorzieningen.

Nadat we met mijn ouders op vliegvakantie gingen heb ik nooit meer een camping gezien. Gelukkig, want ik ben niet echt een type voor kamperen! Alleen al die gedeelde voorzieningen, ongedierte en het kuiltjes graven bij een paar regenbuien. Maar nu kwam ik onlangs wel iets leuks tegen. Een trend die steeds meer een opmars maakt, glamping!

Glamping

Glamping is een samenvoeging van de woorden ‘glamorous camping’. Dit wil niet zeggen dat je elke ochtend champagne ontbijt krijgt, de rode loper is uitgerold en een goodie bag mee naar huis krijgt. Het betekent luxueus kamperen in een unieke accommodatie en op een luxe camping.

Je hebt hetzelfde comfort als in een hotelkamer maar je geniet wel van de natuur en de omgeving. Daarnaast heb je de mogelijkheid om in een unieke accommodatie te verblijven.Bij glamping hoef je dus geen tent op te zetten, niet in een slaapzak te slapen en ook niet met je toilettas en wc-rol over de camping heen te lopen.

Unieke accommodaties

Glamping boomhut ProvenceDe accommodaties zorgen er echt voor dat glamping een unieke ervaring wordt. Sterker nog, met glamping kun je dromen uit laten komen. Heb je altijd al een keer willen slapen in een boomhut? Bij glamping is dit dus mogelijk! Uiteraard wel een boomhut die van alle gemakken is voorzien. Wat dacht je van deze boomhut in de Provence, dit is echt glamping ten top met een bubbelbad., queen-size bed en een groot terras om te zonnen. Het lijkt me eerlijk gezegd niet zo prettig voor mensen met hoogtevrees, ik sla deze accommodatie dan ook liever over.

Glampings buiten Europa

Als je dacht dat glamping alleen leuk is voor gezinnen en complete families heb je het mis! Glampings zijn uiteraard veelvuldig in Europa te vinden maar ook buiten Europa kun je fantastisch glamperen.

Glamping tipi Utah

Noord-Amerika

Bijvoorbeeld in Noord-Amerika, waar je in veel verschillende accommodaties kunt verblijven. Een luxe tent in Californië , verblijf op een glamoureus trailerpark in Oregon of overnacht in de staat Utah in een resort in het Capitol Reef National Park. In dit resort kun je overnachten in een tipi. Deze tipi’s bieden een adembenemend uitzicht, zoals op de afbeelding te zien is. Op dit resort kun je ook kiezen voor een luxe, oude zigeunerwagen. Misschien leuk voor de afwisseling, als je er toch bent. Maak je rondreis door Amerika dus vooral door Utah heen!

Glamping luxe tent Thailand

Azië

Ga je liever richting Azië? Ook daar is een ontzettend breed aanbod aan glampings, dat had je waarschijnlijk niet verwacht! Je kunt in luxe cabins op het strand verblijven of in één van de accommodaties in de jungle. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om in een luxe tent te verblijven in Thailand. Deze tent is uiteraard ook weer van alle gemakken voorzien. Vanuit de tent kijk je zo over de jungle heen.

Mij zie je in ieder geval nooit meer in een vouwwagen of tent kamperen maar een glamping lijkt mij nog wel een leuke optie! Heb jij ervaring met glampings?

 

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.