Wauw, ik weet niet wat ik gekker vind. Dat ik 51 blogs heb weten te schrijven over trouwen of dat ik aanstaande vrijdag in het huwelijksbootje stap. Ik weet nog dat ik schreef over de honderden dagen die op de teller stonden. Nu ben ik slechts twee nachtjes verwijderd van onze sprong in het diepe.

Voor het geval je je het afvraagt: nee, ik ben niet zenuwachtig. Uiteraard ben ik wel een beetje gespannen en voel ik dat het bijna zover is, maar ik kauw mijn nagels niet kapot, zit niet aan het behang te krabben en scheld ook niemand (zomaar) uit.

Deze bruid regelt het tot in de puntjes

Ik denk dat ik de zenuwen (nog) niet voel omdat onze voorbereiding top is. Toen we net verloofd waren, werd ik uitgelachen. Je begint toch niet anderhalf jaar van tevoren met de voorbereidingen?! Nou, ik wel en daar ben ik tot op de dag van vandaag heel blij mee.

Zo wisten we al heel vroeg waar we gingen trouwen en wat voor bruiloft we wilden. De gastenlijst was vrij snel gereed en ook hadden we in januari de bedankjes al in huis. Het enige wat echt pas op het allerlaatste moment gebeurde, is het behalen van het streefgewicht. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel: zo hoef ik ook mijn trek in chips minder lang onder controle te houden.

Ik kan dus met een gerust hart zeggen dat alles tot in de puntjes is geregeld. Sterker nog, er zijn zelfs dingen geregeld die eigenlijk niet geregeld hoefde te worden, maar die ik voor de zekerheid toch geregeld wilde hebben!

“Vergeet je niet te genieten?”

Dan rest mij nu nog maar één ding en dat is wachten tot het vrijdag wordt. Oké, en tussendoor nog heel even genieten van die paar ‘vrijgezelle’ uren die ik nog heb. Voor ik het weet, ga ik door het leven als getrouwde vrouw en dan kan ik niet meer ontkennen dat dit kleine meisje groot geworden is.

Genieten vind ik trouwens nog wel een dingetje, hoor. Ik heb dat woord de laatste tijd zó vaak gehoord (en dan bedoel ik echt heul, heul, heul vaak) dat ik er een beetje een hekel aan heb gekregen. Dus bij deze beloof ik het op internet (en dan is het echt waar) ook nog eens heel plechtig: ja, ik ga echt onwijs genieten van onze grote dag!

Afscheid nemen bestaat niet

Zonder dat ik het doorhad, slopen de weken en de daarbij behorende blogs voorbij. Week na week schreef ik met veel plezier over het onderwerp ‘trouwen’ en werd ik dolgelukkig van alle leuke comments die ik kreeg. Bijna dagelijks krijg ik, ook van onbekenden die me via via volgen, te horen dat ze mijn trouwblogs met veel plezier gelezen hebben. Ik kan jullie vertellen dat ik ze met nog veel meer plezier geschreven heb!

Maar nu moet ik er toch echt een punt aan breien. Dit is mijn allerlaatste blog als ongetrouwde vrouw. Ik wil jou (en jou en jou en jou!) onwijs bedanken voor het lezen en voor alle lieve reacties. Het allerknapste EindredactieTeam (en dan met name Marca!) van Content Collective krijgt van mij een dikke knuffel voor het wekelijks redigeren van deze uit de hand gelopen hobby!

Ps Uiteraard komt er nog een blog, mét foto’s, na de bruiloft online. Cold turkey afkicken van al het trouwgebeuren vind ik ook weer zo overdreven. 

3 reacties

 1. Barbara Tjin A Koeng-Gijtenbeek

  Hee Gabriella. Heeeeeeel erg veel plezier vrijdag. Ben zelf afgelopen zaterdag getrouwd en het was echt nog leuker, mooier, liever en romantischer dan ik mij had voorgesteld. Voorpret is leuk, maar ook het terugkijken is fantastisch. Maar eerst, de dag zelf natuurlijk. Enjoy!

  Beantwoorden
 2. Irene Poelhorst

  Hey Gabriella, ik ben al eventjes uit de loop omdat we sinds een aantal weken een super mooie en lieve dochter rijker zijn, (lees: druk druk druk maar super gelukkig!).

  Maar ook ik heb je blogs met veel plezier gelezen en wil je via deze weg een schitterende dag toewensen a.s. vrijdag! Dan delen we een trouwdatum 😉 (En mijn verjaardag maar dat is veeeel minder interessant.) A special day, to say the least. Heel! Veel! Plezier!

  Beantwoorden
 3. Natalie

  Het was een mooie blogserie! Bedankt daarvoor. En de felicitaties natuurlijk want inmiddels ben je dan echt die getrouwde vrouw, mevrouw. 😉

  Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.