Dacht je dat jouw luid smakkende date die voorstelt om de rekening te splitten erg was? Check dan even deze 8 datemissers met onder andere de high fiver, de pottenkijker en de headhunter in de hoofdrol!

Mijn motto is: daten is weten. Hoe weet je anders wat bij je past? De standaardverhalen van ongemakkelijke stiltes en hoopvolle blikken op de klok kennen we allemaal. Maar heb je wel eens een hele gekke of hilarische date gehad? Dat je bij jezelf dacht: what the f*ck? Als single maak je heel wat mee in de jungle die daten heet. En ik ben niet de enige, merkte ik aan het aantal reacties dat ik ontving op mijn oproepje om dateleed te delen. Ga lekker zitten, pak een flinke zak popcorn en geniet van deze pareltjes!

1. De high fiver

Afscheid nemen na een date levert vaak ongemakkelijke situaties op. Geef je drie zoenen, ren je hard weg of ga je high fiven? High fiven, ja, dat is blijkbaar ook een optie. Na ongeveer een uurtje met mijn date geborreld te hebben had ik het al door, deze boy en ik waren geen match. We stonden op het punt om afscheid te nemen toen zijn hand omhoog ging. Ik dacht om naar iemand te zwaaien of een taxi te roepen, maar dat had ik goed mis. In plaats daarvan riep hij: “high five!”. Euhmm oké, tik ’em aan….ofzo?

2. De liegende smurf

Een kennis sprak af met een leuke man die ze ontmoet had via Tinder. Ze hadden bij haar thuis afgesproken, misschien niet heel slim, waar zij heerlijk voor hem zou gaan koken. Ik zeg zou, want toen ze de deur open deed bleek haar lange knapperd veranderd te zijn in een kleine smurf. Waarom zeg je dat je 1.80 bent als de werkelijkheid iets dichter bij 1.60 ligt? De (kleine) aap komt vroeg of laat toch een keer uit de mouw?! Maar goed, daar stond ze dan met haar mond vol tanden naar beneden te turen. Ze zei precies wat ik zou zeggen als ik in haar glimmende laklaarsjes stond: “Nee dank je, ik steun al heel veel goede doelen!” En met deze woorden gooide ze snel de deur weer dicht.

3. Adam Levine

Oké, deze zag ik echt van mijlenver aankomen, maar de dame in kwestie helaas niet. Ze spotte een knappe, donkerharige man online en hij stuurde haar een heel oprecht berichtje. Na wat heen en weer gechat te hebben met Prince Charming volgde de date. Toen hij kwam aangelopen viel de prins echter direct van zijn witte paard, want hij leek totaal niet op zijn profielfoto! Bij mij ging er wel meteen een belletje rinkelen. Verrek, dat is Adam Levine! Ze heeft uiteindelijk nog wel een wijntje met hem gedronken. Deels uit beleefdheid en deels omdat ze gewoon ontzettend toe was aan een borrel. Heel begrijpelijk!

4. De pottenkijker

Na een drankje op het terras liep ik met mijn date langs de Xenos. Hij stamelde iets onverstaanbaars en wees naar de winkel. Op een eerste date naar de uitzet kijken is wat voorbarig, niet? Nog steeds niet wetende wat hij precies moest hebben liep ik gedwee achter hem aan. Tot we bij de badkamerspullen uitkwamen. Wat bleek, zijn toiletbril had het begeven. Stonden we gewoon naar schijtbrillen te kijken! En alsof het niet nog erger kon, zei hij bij het afrekenen ook nog tegen de caissière: “Ja, heel romantisch hè, met je date een toiletbril kopen?!”

5. De bouwvakker

Jongen gaat uit op vrijdagavond en ontmoet daar een knap meisje. Meisje draait speels met haar haar en lacht keihard om al zijn grapjes, ook al zijn ze misschien niet allemaal even grappig. Wanneer jongen haar mee uit vraagt, zegt meisje volmondig ja en geeft haar nummer. En ze leefden nog lang en gelukkig! Als jongen doof was dan. Want wat hij in de kroeg even had gemist is dat het evenbeeld van Doutzen Kroes de stem heeft van een bouwvakker. Uit beleefdheid heeft hij de avond ‘uitgezeten’, maar een tweede date? Daar had hij geen oren naar.

6. De penvriend

Soms kom je mannen tegen die uit verveling chatten. Lekker eindeloos lullen en vragen stellen om het gesprek gaande te houden, met nul intentie om eens wat te gaan drinken. Dat heb ik overigens altijd vrij snel door, zo ook bij deze vent. Af en toe kletsten we wat, maar het kon ook weken stil zijn. Uit het niets kreeg ik dan weer eens een berichtje. Wie ben jij ook alweer? *kraakt hersenen.* Op een gegeven moment was ik er klaar mee en stuurde: “Ahhh hoe schattig zijn wij, net kleine kinderen die briefjes uitwisselen in de klas! Kom maar terug als je volwassen geworden bent en een echt gesprek wilt voeren”. Ba Dum Tss!

7. De klefferd

“Hij is zo leuk, het is alsof we elkaar al jaren kennen”, glunderde een vriend van mij. Totdat hij ineens bestookt werd met appjes waaruit de wanhoop droop als zoete stroop uit een vers gebakken wafel. Constant op zoek naar bevestiging: “Vind je me nog leuk? Wil je me nog?” Hij hoefde maar een foto leuk te vinden van die knaap en hij kreeg direct terug: “Kan van jou zijn” En dat allemaal nog voordat er überhaupt een date plaatsgevonden had. Stalker alert! Alsof dat niet al erg genoeg was, moest hij iedere dag het appcontact beginnen. Het liefst met mop, schat of liefje erin, anders deed hij ineens afstandelijk. Mag ik deze onzekere snuiter adviseren om professionele hulp te zoeken in plaats van een nieuwe liefde?

8. De headhunter

Ze zeggen wel eens dat daten veel weg heeft van solliciteren. Dat nam meneer de headhunter wel heel erg letterlijk. Hij vuurde in rap tempo allerlei vragen op me af: “Lust je rode wijn? Eet je wel eens oester? Kun je zeilen?” Toen ik op alles nee antwoordde, zei hij resoluut: “Je bent een beetje eenkennig, Irene, dat ga ik je allemaal leren!” Liever niet, ik ben spontaan allergisch geworden voor nieuwe dingen. Het leek verdorie wel een sollicitatiegesprek voor trophy wife! Ik heb hem vriendelijk bedankt voor de functie en gezegd dat het profiel van een andere kandidaat vast beter aansloot.

Heb jij nog leuke dateverhalen? Gooi ze erin!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.