Cellen + plasma = bloed. Het klink heel eenvoudig en dat is bloed ook. Voor de meesten. Er zijn ook mensen zoals jij en ik die bloed nodig hebben om te kunnen overleven of te genezen.

Nationale Donorweek

Ik schrijf dit artikel niet voor mezelf en ook niet voor de bloedbank; ik schrijf dit artikel voor jou. Zodat jij misschien wel inziet dat het je maar een fractie van je tijd kost om bloeddonor te worden. Van 10 tot en met 16 oktober zet Sanquin een online campagne in om nieuwe bloeddonoren te werven. Dit is het moment om je aan te melden, want er zijn helaas nog niet genoeg donoren.

sanquin

Waarom zou ik?

Dit zijn de ijzersterke redenen waarom bloeddonoren hun bloed afstaan:

  • Je redt mensenlevens
  • Je helpt een ander
  • Je krijgt een (gratis) medische controle
  • Je geeft bloed want misschien heb je het zelf ooit ook een keer nodig
  • Je maakt geneeskundig onderzoek mogelijk
  • Het geeft je een goed gevoel
  • Omdat je het gewoon hoort te doen

Laat je vuist zien!

Tijdens het prikken maak ik altijd een vuist, zodat er voldoende bloed afgenomen kan worden. Deze keer maak ik een vuist om te laten zien dat ik me inzet voor alle mensen die afhankelijk zijn van mijn bloed. Sanquin roept jou en de toekomstige bloeddonors ook op om tijdens de Nationale Donorweek een vuist te maken. Dit kun je doen door op social media een foto te delen, waarop je een vuist voor een ander maakt. Zo laat je zien dat je het belang en de noodzaak van bloed geven bij jou voorop staat. Hopelijk kan ik dan de volgende keer bij het bloed geven een hele rij nieuwe donoren verwelkomen!

Bron afbeelding: ©Sanquin

2 reacties

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.