De nadere jaarwisseling dwingt me om terug te kijken, terwijl ik dat stiekem niet wil. Hoe kan het in hemelsnaam dat er in één jaar zoveel mooie en ook rotte dingen gebeuren? 

Volgens de Top 2000 is het tijd voor Can’t Help Falling In Love van Elvis Presley, net op het moment dat ik niet helemaal weet wat ik met mezelf aan moet. Zo’n mooi, lief liedje helpt dan niet bij het binnenhouden van de tranen.

Voor mijn eigen blog schreef ik al een terugblik, maar kennelijk heb ik daarmee nog niet genoeg teruggekeken op het afgelopen jaar. Man, wat is er veel gebeurd. Ik heb een bruiloft voorbereid, ben daadwerkelijk getrouwd en op huwelijksreis gegaan. Vervolgens belandde ik daar samen met mijn kersverse man in een enorme nachtmerrie en kwamen we terug in Nederland met een compleet aan gruzelementen gemept sprookjeshuwelijk. Daarna kwam de therapie, het vallen en weer opstaan, een nieuwe vakantie en de twee streepjes op een zwangerschapstest. Waarom spreiden als je ook proppen kan?

Een rondje emoties in 366 dagen

Een rustig jaar heb ik dus niet gehad. Als klap op de vuurpijl (nu mag het, het is bijna oud & nieuw) werden er de laatste twee weken van het jaar ook wat spannende medische klachten door m’n strot geduwd, dus zelfs van een ontspannen kerst was geen sprake. Maar ronduit klote was 2016 ook niet. Het is het jaar waarin ik getrouwd ben en er ook achterkwam dat, als alles goed gaat, ik volgend jaar mama wordt van een prachtig meisje.

Hoe ik omga met zoveel emoties in slechts 366 dagen? Niet. Of nou ja, af en toe lachend maar stiekem ook vooral veel huilend. Gelukkig kan ik tegenwoordig mijn hormonen de schuld geven van al dat gejammer, maar diep van binnen weet ik ook wel dat het allemaal net iets te veel van het goede is geweest.

Gewoon mooi of mooi kut?

Als ik het een beetje breder trek, is 2016 gewoon een rotjaar geweest. De vele aanslagen, ongelukkige mensen, de honger in wereld.. Ze dragen niet echt bij aan een rooskleurige terugblik. Aan de andere kant zijn er ook heel veel mooie dingen gebeurd. Sanne Wevers won bijvoorbeeld goud èn werd gekroond tot Sporter van het Jaar, Tijn zamelde ruim 2,5 miljoen in met het lakken van zijn nagels en Feyenoord won de beker.

Zullen we maar gewoon positief blijven en 2016 afsluiten met een goed gevoel? Als we dan meteen beloven dat we in 2017 met z’n allen net iets beter ons best doen, dan komt het helemaal goed.

Ik wens iedereen een fantastische jaarwisseling! 

3 reacties

 1. andreahodzelmans

  Heavy!!! Ik wens je echt een fantastisch 2017 toe vol waanzinnig mooie momenten. Het is je gegund. Laten we er iets moois van maken! En mama worden moet toch wel geweldig zijn.
  2016 was voor mij ook een rollercoaster jaar (scheiden, verhuizen, erfelijke toestanden, aanrijding etc.), maar als eeuwige positivo ben ik ook ontzettend dankbaar voor alles wat ik leerde van de negatieve sh*t. En het was ook een jaar waarin ik heel veel nieuwe bijzondere mensen mocht leren kennen.
  Dus morgen proosten jij en ik gewoon op een smashing 2017, deal?

  Beantwoorden
 2. chrisjestultiens

  Yep, hier ook een rollercoaster. Ik heb een mooie quote gekregen van een collega van wijlen Leonard Cohen: ‘There’s a crack in everything, that’s how the light gets in’

  Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.