Bambi, Jungle Boek, Sneeuwwitje en Aladdin. We zijn allemaal met Disneyfilms opgegroeid. Wil jij oude tijden herbeleven? Dat kan nu!

Veel van mijn favoriete Disney films worden de komende tijd opnieuw uitgebracht of zijn recent al opnieuw uitgebracht. Bij de productie van deze live action varianten maakt Walt Disney Studios in de meeste gevallen gebruik van digitale animatie. Dit is een prachtige manier om beelden van mens en dier tot leven te laten komen.

Van De Leeuwenkoning tot Dombo en Belle en het Beest, ik wil ze bijna allemaal wel in hun nieuwe jasje zien. De volgende films staan dan ook hoog op mijn bios verlanglijstje:

Belle en het Beest

belle-en-het-beestVoor mij is Belle en het Beest een Disney film met de allermooiste boodschap die er is: schoonheid zit van binnen. Daar ben ik het helemaal mee eens. Heb jij de trailer van de remake al gezien? Het grote kasteel, een angstaanjagend beest en Emma Watson als Belle die de prachtigste jurken draagt, maken mij nieuwsgierig naar meer. Ik zit maart 2017 sowieso in de bioscoop!

Releasedatum: 17 maart 2017.

jungle-boekJungle Boek

De remake van Jungle Boek heb ik al mogen aanschouwen. Wat een waanzinnige film was dat. Ik werd volledig het verhaal ingetrokken over het schattige jongetje Mowgli dat opgroeit bij een wolvenroedel, maar daar niet kan blijven. Samen met panter Bagheera en beer Baloe trekt hij de jungle in waar hem een hoop avonturen te wachten staan. Deze film ga ik zeker nog eens kijken.

Releasedatum: 14 april 2016. Inmiddels ook verkrijgbaar op dvd.

De Leeuwenkoning

leeuwenkoningIn januari ga ik naar de koning van de musicals: The Lion King. Ik heb er ontzettend veel zin in. En hoe leuk is het dat De Leeuwenkoning ook weer in de bioscopen gaat draaien?! Ik laat me graag helemaal meenemen in het verhaal over de welp Simba die uitgroeit tot koning van de jungle.
De liedjes uit de originele film zitten ook in deze live action variant. Net als Jungle Boek wordt De Leeuwenkoning geregisseerd door Jon Favreau. Hakuna matata! Dit moet wel een succesfilm worden, daar twijfel ik niet aan.

Releasedatum: nog niet officieel bekend gemaakt. Volgens insiders 2018.

De Kleine Zeemeermin

de-kleine-zeemeerminSinds we op kantoor een deurbel hebben met het deuntje van ‘diep in de zee’, krijg ik dat nummer niet meer uit mijn hoofd. Helemaal niet erg, ik word er hartstikke vrolijk van! Net als van alle andere liedjes die voorkomen in deze Disney klassieker. Dat wordt meezingen als deze film opnieuw wordt uitgebracht. Als ik net als Ariël mijn stem maar niet kwijtraak van al dat zingen.

Releasedatum: nog niet officieel bekend gemaakt. Volgens insiders 2018.

Dombo

domboWat had ik altijd een medelijden met de kleine Dombo die door zijn soortgenoten en de mensen in het circus uitgelachen werd om zijn grote oren. Uiteindelijk wordt hij toch nog de ster van het circus als blijkt dat hij met zijn grote oren kan vliegen. Dat is hem zo gegund! Ik ben heel erg benieuwd hoe deze film uit 1941 er in de live action variant uit komt te zien, aangezien Walt Disney daar nog niet veel over bekend heeft gemaakt. De film wordt geregisseerd door Tim Burton die Alice in Wonderland ook verfilmde.

Releasedatum: nog niet officieel bekend gemaakt.

Reserveer voor mij maar vast een bioscoopkaartje voor al deze films! Ga jij liever naar Mulan of Pinokkio? Ook die worden de komende jaren in de bioscoop verwacht. Welke Disney film staat er op jouw verlanglijstje?

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.