Het einde van het jaar is de ideale tijd voor lijstjes en ik ben dol op lijstjes. Dit jaar echter geen goede voornemens of bucketlist voor mij. Ik maak voor 2017 een fuck-it list.

Ik kwam de fuck-it list voor het eerst tegen in het boek ‘Neem een geit’ van Claudia de Breij  waarin zij te rade gaat bij bekende wijze mannen en vrouwen voor antwoorden op allerlei levensvragen.

Een fuck-it list werkt bevrijdend

Een fuck-it list is een lijst met dingen die je niet wilt doen en waar je je ook niet druk over hoeft te maken. Dat je kunt zeggen “Fuck it, ik hoef niet alles te kunnen” en “Fuck it wat andere mensen van mij denken”. Zo’n lijst kan heel bevrijdend werken en is meteen ook een goede remedie tegen alle druk en stress die we onszelf opleggen. Bovendien levert een fuck-it list je meer vrije tijd op. Tijd die je kunt besteden aan dingen die je echt leuk en belangrijk vindt!

Mijn fuck-it list voor 2017 ziet er ongeveer zo uit:

  • Alles perfect willen doen. Dit is meteen de meest lastige, want ik stel hoge eisen aan mijzelf. Alles perfect willen doen, is niet alleen onmogelijk, maar ook het ideale recept voor een burn-out.
  • Leren skiën of snowboarden. Je leest het goed, ik ben nog nooit op wintersport geweest. Lang dacht ik dat ik daarmee iets miste in mijn leven, maar ik heb besloten dat ik best gelukkig kan zijn zonder schnaps en gipsvluchten.
  • Uitleggen waarom ik mijn hond niet alleen thuis laat. Mijn hond is belangrijk voor mij en inderdaad een beetje verwend, nou en?
  • Overbodige spullen kopen. Ik ben gek op online shoppen, vooral als ik niet zo goed in mijn vel zit. Zo heb ik boeken die al twee jaar ongelezen in mijn kast liggen, fitnessspullen die ik nooit gebruik en schoenen die ik bijna nooit draag. Best zonde.
  • Al mijn reisfoto’s uitzoeken en bewerken. Ik ben tevreden als ze per reis in een map zitten. Een enkele laat ik afdrukken voor aan de muur.
  • Wachten op die prins op het witte paard. Hij mag ook best een bruin paard hebben of – vooruit dan maar – een ezel.
  • Een marathon lopen. Ik houd van hardlopen, maar ik ben al blij als ik de 10 kilometer haal. Bovendien ben ik blessuregevoelig en heb ik gewoon geen zin in een ingewikkeld trainingsschema.
  • Een perfect opgeruimd huis willen hebben. Mijn huis is best netjes, maar de illusie dat mijn administratie netjes gesorteerd in mappen terecht komt en dat er nergens een hondenhaar te vinden is, moet ik maar eens laten varen.
  • Festivals bezoeken. Wellicht een groot gemis, maar eigenlijk heb ik een hekel aan modderige veldjes, bier in mijn haar en vieze wc’s.
  • Overal een mening over moeten hebben. Niet meteen een mening klaar hebben, levert vaak veel leukere gesprekken op.

Wat staat er op jouw fuck-it list? Of ben jij toch meer van de bucketlist?

één antwoord

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.