Het nieuwe jaar is begonnen en dat staat voor velen gelijk aan goede voornemens. Eén van mijn vele goede voornemens is om boeken te blijven lezen. Hoe kan ik dat voornemen nou beter vervullen dan te lezen over hoe ik mijn goede voornemens volhoud? 

Iedereen kan een lijstje van goede voornemens maken, maar goede voornemens naar gedrag omzetten is heel andere koek. Hoe zorg je er nou voor, dat je begint aan je goede voornemens en deze vol blijft houden? De volgende 3 boeken werden mij aangeraden en staan hoog op mijn leeslijst!

David Allen – Getting Things Done

Allen beschrijft in dit boek het concept van “gedachten als water”. Als je iets in water gooit, ontstaan er kringen. Het water wordt daarna altijd weer rustig. Zo zouden je gedachten ook moeten werken om een productief leven te leiden. Maar hoe kom je daar? Allen legt het je heel praktisch uit in 5 stappen: verzamelen, verwerken, organiseren, herzien en uitvoeren. Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder op de site van David Allen voor meer informatie.

 

William Ury – De Kracht Van Nee

Om je eigen pad te volgen, moet je soms (of misschien best wel vaak) ‘nee’ zeggen tegen mensen om je heen. Dat is ontzettend lastig. Vaak is het ook niet zo zwart-wit. Je kunt ‘ja’ en ‘nee’ op hetzelfde moment voelen. William Ury legt uit hoe je vanuit een ‘ja’ (ik wil iets goeds doen) via een ‘nee’ (ik heb hier nu geen tijd voor) tot een middenweg kunt komen. Ury noemt deze middenweg de ‘Positive No’. Wil je meer weten? Ontdek ook de ‘kracht van nee’ op de website van de auteur William Ury.

 

Jason Fried & David Hansson – Rework: minder is meer

Aanvankelijk is dit boek geschreven voor het bedrijfsleven. Fried & Hansson beschrijven een heel eenvoudige bedrijfsfilosofie: keep it simple, wees eerlijk, wees transparant. In hun optiek is meer niet altijd beter. Sterker nog, met minder kan je juist meer bereiken. Als jouw voornemen is om te starten met een onderneming, is dit hét boek voor jou. Ontdek deze bestseller en lees meer over Rework.

 

In 2016 heb ik 2 boeken per maand gelezen – 24 in totaal. Dat wil ik graag doorzetten in 2017.  Heb jij een goede tip? Laat het hieronder weten!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.