Hoewel mijn man ervan gruwelt en kotsmisselijk wordt als hij er ook maar een glimp van meekrijgt, is hij de aanstichter van deze smerigheid waar ik avondenlang naar kan kijken: pimple popping. Oftewel puisten uitknijpen.

Ja, je leest het goed. Ik kijk voor mijn plezier naar filmpjes waarin pukkels worden uitgeknepen. En nee, ik schaam me er niet voor. Niet méér, dan. O ja, even een waarschuwing: voor mensen met een zwakke maag is dit artikel misschien niet zo geschikt.

Hoe kun je zo’n mee-eter zo lang laten zitten?!

Het begon 3 jaar geleden toen mijn man vertelde dat hij een ontzettend ranzig filmpje had gezien: een mee-eter van 10 jaar oud die werd weggehaald. Het had meteen mijn aandacht (hoe kun je een mee-eter zo lang laten zitten?!) en binnen een paar tellen had Google de bewuste video gevonden. Vooral het einde fascineerde me, dat die zwarte prut er eindelijk helemaal uit is en er een gapend gat in de huid achterblijft. Daar moesten meer filmpjes van te vinden zijn en jawel, YouTube staat er vol mee.

Kopje thee en een koekje erbij

Toen ik dit vertelde aan een vriendin van mij die schoonheidsspecialist is, was ze meteen enthousiast. Samen keken we vervolgens een uur lang enthousiast, soms gillend en met half dichtgeknepen ogen naar allerlei pukkelfilmpjes. Kopje thee en een koekje erbij, wij genoten van pimple popping.

Maar dat niet iedereen dit normaal vindt, bleek wel toen ik hier later met andere vrienden en bekenden over sprak. “Je kijkt wat?! Doe normaal! Wat smerig!” Dus ik hield het voortaan maar voor me, want ja, ik ben verder doodnormaal. Oké, ik krijg wurgneigingen als mensen in mijn nabijheid komkommers of wortels eten en ik orden mijn M&M’s op kleur, maar verder ben ik echt heel doorsnee. En ik fiets liever niet over de witte strepen op straat.

Er ging een puistenwereld voor me open

Hoe dan ook, ik hing het niet meer aan de grote klok. Totdat ik het kanaal der kanalen op YouTube vond: Dr. Sandra Lee aka Dr. Pimple Popper. Een Amerikaanse dermatoloog, die filmt hoe ze allerlei pukkels en puisten verwijdert. Er ging een puistenwereld voor me open. Van ‘blackhead’ tot ‘dilated pore of winer’ en van ‘pylar cyst’ tot ‘lipoma’. De blackheads zijn veruit mijn favoriet. Vooral die er al een geruime tijd zitten, aan de oppervlakte niet groot lijken, maar onderhuids heel wat viezigheid hebben verzameld.

 

Pimple popping: durf jij te kijken naar al die smerigheid?

 

Ik was verbaasd over het aantal mensen in de wereld dat hier ook zo van geniet. Dit kanaal heeft bijna 2,5 miljoen subscribers, waarbij sommige filmpjes wel 6 miljoen keer zijn bekeken. Het leuke is dat er een naam is voor personen zoals ik, namelijk ‘popaholics’. Ik kom er daarom voortaan gewoon voor uit: ik ben een popaholic en dat is niet vreemd.

Slaapmiddel

Bijkomend voordeel van deze vieze guilty pleasure: het is het perfecte slaapmiddel als ik weer eens ’s nachts wakker lig. Het ontspant en zet mijn brein op standby. Geen ademhalingsoefeningen meer of schaapjes tellen. Na een paar filmpjes vallen mijn ogen vanzelf dicht en ben ik in pukkeldromenland. Welterusten!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.