Heerlijk hè, dat lentezonnetje? Of beginnen bij jou je ogen ook al te tranen? Hatsjoe! Lijstjes met tips om hooikoortsgesnotter tegen te gaan kennen we nu onderhand wel.

Blijf binnen, slik je medicijnen of maak een wonderdrankje. Ongevraagde adviezen die we al te vaak gehoord hebben en waar wij helemaal niet op zitten te wachten.

De voordelen van je hooikoortsallergie op een rij

Ben jij ook een hooikoortspatiënt? Dat klinkt wel heel zielig hè!? En dat zijn we helemaal niet, omdat er ook zeker voordelen zitten aan het hebben van hooikoorts:

Me-time

Ongegeneerd het hele weekend series en films kijken op de bank? Geef je hooikoorts gerust de schuld. Het is een heerlijk excuus om even wat me-time in te lassen en lekker binnen te blijven.

Nieuwe hippe zonnebril

Een hele gave zonnebril op het oog? Kopen of bestellen dan maar! Opzetten kan al vroeg in het voorjaar als je hooikoorts hebt. Hij houdt die pollen maar wat goed tegen en je steelt er de show mee.

Citytrip of weekendje aan zee

Heb je zin om een nieuwe stad te ontdekken? Of kijk je uit naar een romantisch weekend met je lief aan zee? Een weekendje weg is nu een hartstikke goed idee. Op het platteland zijn meestal meer pollen dan in de stad. En ook aan zee zit er minder stuifmeel in de lucht. De kust of de stad zijn dus twee perfecte locaties voor jou om te vertoeven!

Half uur zoenen als therapie

Een half uurtje zoenen vermindert de concentratie van histamine in je lichaam. Histamine is één van de belangrijkste stoffen die vrijkomen in je lichaam bij een allergische reactie. De meest herkenbare symptomen van de aanmaak van histamine zijn irritatie van de huid, neus, keel en longen.

Het zoenen zorgt ervoor dat je wat minder last hebt van jeuk in je ogen of een loopneus. Vriendlief of je tinderdate vinden deze kustherapie vast niet erg.

Oneindig lang knuffelen met honden en katten

Als je hooikoorts hebt, is de kans groot dat je ook allergisch bent voor bepaalde huisdieren. De medicijnen die je tegen je hooikoorts slikt, zorgen er ook voor dat je dierenallergie minder erg is. Dit is dus de perfecte tijd van het jaar om katten te knuffelen in het kattencafé of een wandeling te maken met de honden van je buurvrouw.

Lekker vaak je haar wassen

Zit jouw haar het allermooist als je het net gewassen en geföhnd hebt, maar raadt je kapper het af? In je haar blijven veel pollen hangen en door je haar vaak te wassen, heb jij minder last van je gesnotter.

Wijntje erbij?

Dit is misschien wel het grootste voordeel van je hooikoortsallergie. Er zijn namelijk bepaalde etenswaren en dranken die quercetine bevatten. Dit is een natuurlijk stofje dat histamine remt. En drie keer raden waar dit stofje in zit? Jazeker, in rode wijn. Reserveer die high wine met je vriendinnen dus maar vast!

Let op! Iedereen reageert anders bij allergieën. Wanneer je naast je hooikoorts ook allergisch bent voor noten, dan is het niet verstandig om te zoenen met iemand die net een zak pinda’s heeft gegeten. En als je nog geen konijnenhaar verdraagt, is het knuffelen met huisdieren nooit een slim idee.

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.