Zodra de zon schijnt, zoek ik het liefst verkoeling aan de kust. Wat ik daar het liefste doe? Boekjes lezen, uitgebreid zonnen, afkoelen in het water, lekker eten en uiteraard ‘mensen kijken’. 

Tijdens zo’n zonnig dagje zeelucht happen met de voetjes in het zand, zijn er een aantal dames die ik sowieso tegenkom. Herken jij ze ook?

1. De zonnebankbabe

Het strand is een walhalla voor mensen die een kleurtje willen krijgen. Maar je kan het ook overdrijven. De zonnebankbabe ligt al het hele jaar door onder de zonnebank. Zodra de temperatuur boven de 20 graden uitkomt, wordt de zonnebank ingewisseld voor een ligbedje op het strand. Hoe hoger de zonkracht, hoe beter! Het zonnebedje wordt de hele dag met de zon meegedraaid. Een stranddagje van de zonnebankbabe bestaat daarnaast uit het uittesten van de meest rare standjes om zoveel mogelijk zonlicht op te vangen. De onderarmen 180 graden naar de zon draaien bijvoorbeeld. Voor dit type is ‘gewoon’ bruin niet bruin genoeg.

2. De fitgirl

Zie je iemand op het strand op het heetst van de dag op haar kop staan of buikspieroefeningen doen? Grote kans dat dit een fitgirl is. Is ze even niet op haar handdoekje? Dan is ze in de zee te vinden voor een potje beachball met haar lover of vriendinnen. Met haar broekje zo hoog mogelijk opgetrokken showt ze graag haar strakke billen aan de toeschouwers in het zand.

3. De selfiequeen

Daar gaat ze: borstjes vooruit, lipjes getuit en schudden met die kont. Op de boulevard, in de branding of op een opblaasflamingo. Overal wordt een kiekje of een kort filmpje van gemaakt. De selfiequeen houdt van foto’s en filmpjes van zichzelf en is te herkennen aan de telefoon in haar hand. Haar volgers moeten natuurlijk wel zien hoe super sexy die nieuwe bikini haar staat. Maakt de selfiequeen deel uit van een grotere groep selfiequeens, dan mag de groepsfoto aan de waterkant natuurlijk niet ontbreken. Alles voor de likes!

4. De crèmegirl

De crèmegirl is te herkennen aan haar lichte huid en de fles met zonnebrandcrème die naast haar staat. Het liefst zit ze in de schaduw van een parasol en smeert ze haar tere huidje elk uur in met factor 50. De tijd tot een volgende smeerbeurt wordt zorgvuldig bijgehouden. Aan het eind van de dag heeft dat één van de volgende resultaten: ze is alsnog zo rood als een kroot óf nog net zo spierwit als aan het begin van de dag.

5. De zandhater

Zand dat zich overal op haar lichaam bevindt en vissen en kwallen die haar willen aanvallen in het zoute water. Dit type houdt eigenlijk helemaal niet van zon, zee en strand. Het is opvallend dat ze nooit het water in gaat en haar handdoek elk half uur uitklopt. De zandhater is meestal meegesleurd door vriendinnen of familie. Ze kan niet wachten tot de dag ten einde is, zodat ze thuis lekker al het zand van zich kan afspoelen onder een frisse douche.

Herken jij jezelf in één van deze types? Voel je vooral niet aangesproken! Het strand zou maar saai zijn als iedereen dezelfde bikini zou dragen en dezelfde activiteiten zou ondernemen. Die verscheidenheid aan types op een kluitje is juist wat mij zo trekt aan het strand.

Het liefst kom ik zo vroeg mogelijk, zodat ik al die types al van verre aan zie komen met hun koelboxen, parasols, zonnebrandcrème en opblaasflamingo’s. Welk type ik zelf dan ben? De kustkijker wellicht?!

2 reacties

  1. Marca van den Broek

    Ik ben absoluut type 4. En dan kom ik inderdaad aan het eind van de dag toch nog verbrand thuis. Je ziet me dus ook eigenlijk nooit op het strand, behalve als de zon niet schijnt 😉

    Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.