De vakantievoorbereidingen… Voor velen een reden om spontaan in de stress te schieten, terwijl het zo’n mooi excuus is om al maanden van tevoren heerlijk in de vakantiemood te komen! 

Onder het genot van een Griekse salade en met mijn zomerplaylist op vol volume zit ik alvast heerlijk weg te zwijmelen bij de plaatjes van de must visits in Griekenland. Het zal nog een aantal maanden duren voordat ik ook echt het vliegtuig instap, maar dat weerhoudt mij er niet van om alvast in de vakantiesfeer te komen! In deze post zal ik uitleggen wat ik daarvoor doe of juist vermijd.

Te veel mogelijkheden, een probleem of een luxe?

Waar de mensen met de vakantie-stressgenen al snel tegenaan lopen, is het uitzoeken van de locatie. Zelfs na de meeste landen en/of steden weggestreept te hebben omdat het niet haalbaar of naar wens is, blijven er vaak toch minstens twee erg sterke concurrenten over.

Lastig kiezen… Maar niet als je je bedenkt dat de no-go’s al zijn afgevallen en er dus geen verkeerde keuze meer is! En wat je niet dit jaar doet, verschuif je toch gewoon naar volgend jaar? Dan heb je op dat moment in ieder geval niet weer dat lastige keuzemoment.

Wat ik zelf altijd doe, is gewoon lekker onbezorgd blogs en reviews lezen van mensen die al op de bestemmingen geweest zijn. Geeft de een me een heerlijk gevoel en heeft de ander iets meer moeite me te overtuigen? Dan is de keuze gemaakt en wordt de vlucht en eventueel verblijf geboekt!

Schattig tuniekje of pittige jumpsuit?

Iedereen kent wel: dat oeps-moment wanneer je erachter komt dat je dat ene belangrijke dingetje toch bent vergeten… Dit is vervelend, maar makkelijk te vermijden. Let tijdens een gewone dag alvast eens op wat je allemaal gebruikt en maak een lijstje van die dingen die je op vakantie ook nodig zult hebben. Vlak voor vertrek hoef je dan alleen nog maar dat lijstje af te werken, handig toch!

Daarnaast geeft het opstellen van een meeneemlijstje ook de ruimte om alvast over de leuke dingen na te denken. Je wilt bijvoorbeeld die lange wandeltocht maken, maar wat heb je daar eigenlijk voor nodig? En als je als een baywatch-chick over het strand wilt lopen, heb je natuurlijk die rode bikini met zonnebril nodig! En wat dacht je van dat leuke jurkje voor een avondje uit?

Lekker in je vel zitten

Wat ik persoonlijk erg belangrijk vind, is dat ik vanaf minuut één ten volle van alles kan genieten. Iets wat daarbij erg belangrijk is, is je lekker zelfverzekerd voelen in die toch veel te onthullende zomerkleren. Wat dit gemakkelijker maakt, is om alvast een beetje bij te bruinen, zodat je je iets minder zorgen hoeft te maken om te verbranden en je je ook niet hoeft te schamen voor die bijna lichtgevend witte benen.

Daarnaast kan de vakantie ook eventueel een motivatie zijn om dat dieet nou eindelijk eens een keertje wel door te pakken!

Zomerplaylist op repeat!

En dan het belangrijkste voor mij: laat je lekker meeslepen in de fantasieën over de door jou uitgekozen bestemming! Struin het internet af naar mooie plaatjes, hang iets op het prikbord of de koelkast wat je net die extra motivatie geeft om door die laatste weken heen te komen en zet die zomerplaylist ook maar alvast op vol volume!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.