Als je net gescheiden bent is een volgende relatie niet het eerste waar je aan denkt. Maar op een gegeven moment zou je wel weer eens aan daten willen beginnen. Hoe pak je dat aan?

Als je een aantal jaren getrouwd bent geweest zit je nu eenmaal in een andere levensfase. Je bent geen puber meer die in de weekenden met een hele entourage diverse feesten en discotheken afstruint. Tenzij je er al vroeg bij was qua trouwen en een kort huwelijk achter de rug hebt, ligt die periode ver achter je. Je kan natuurlijk nog steeds met je vriendenkring geregeld gezellig op stap gaan. Een drankje nuttigen in een leuk cafeetje met zijn allen en wellicht spontaan iemand tegen het lijf lopen met wie het klikt. Maar we zijn na ons huwelijk wat jaartjes ouder en de kans dat die leukerd inmiddels al bezet is, is alleen maar groter geworden.

Een avontuurtje via Tinder?

Op zoek naar andere manieren om iemand ‘spontaan’ tegen het lijf te lopen zal je misschien bij datingsites terecht komen. Die worden steeds populairder en laagdrempeliger. Het is al makkelijk om aan de vleeskeuring te beginnen door met een app als Tinder op zoek te gaan naar je nieuwe leuke date. Op je gemak soms naar links, een andere keer naar rechts swipend van de een naar de ander. Maar hoe serieus ben jij in het zoeken van een nieuwe relatie? Bij dit soort apps is dat serieuze wel eens ver te zoeken en zal je geregeld mensen tegenkomen die meer uit zijn op een tijdelijk avontuurtje.

Het serieuzere online daten?

Bij de serieuzere datingsites zoals Relatieplanet, Lexa, Pepper en dergelijke kan dat natuurlijk nog steeds voorkomen. Meestal tref je daar meer personen aan die net als jij die serieuze relatie zoeken. Je moet er tenslotte (uiteindelijk) voor betalen en het kost wat meer werk om een profiel op te zetten. Maar ook dit soort sites biedt geen garantie voor succes. Alsnog kom je wel eens duidelijke fake profielen tegen of dates die meer uit zijn op wat tijdelijke fun dan een echte relatie. Waar je dan, na wat aanvankelijk leuk lijkende te verlopen dates, pijnlijk achter komt.

Het lijkt er op dat actief op zoek gaan naar een date niet altijd even zo succesvol verloopt als je zou verwachten. Je bent op het moment aanbeland dat je serieus op zoek gaat naar je nieuwe liefde, maar dat wil niet altijd zeggen dat de datingprofielen die je bezoekt ook net zo serieus op zoek zijn als jijzelf. En als ze dat wel zijn is het natuurlijk ook de vraag of ze jou net zo zien zitten als vice versa.

Daten blijft een uitdaging

Dus wat is nou dé manier om weer aan de date te gaan? Opties zijn er genoeg geweest en er zijn alleen maar meer opties bij gekomen. Mijn eerste dates heb ik via een ouderwetse contactadvertentie leren kennen. Met de komst van internet (feel old yet?) waren daar de diverse chat messengers en datingsites om uit te proberen en nu zijn daar de diverse apps bij gekomen. Allemaal met wisselend resultaat. Het heeft mij een aantal leuke dates opgeleverd, een paar relaties die achteraf toch strandden, een hoop teleurstellingen, en wat gezellige avonden. Hoe ga je weer aan de date? In ieder geval niet door stil te blijven zitten, maar door die sprong in het diepe te nemen ook al moet je er niet teveel van verwachten. Welke manier is jou het beste bevallen en heeft het je gebracht wat je ervan verwachtte?

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.