Vier het leven, want het is een feestje! Dus hang lekker zelf die slingers op en strooi ongegeneerd met confetti!

Ik weet niet hoe de gedachte ontstaan is, maar ik had altijd het idee dat ik een geldige reden nodig had om iets te vieren. Zoals een behaald succes of mijlpaal. Het was alleen op deze momenten dat ik guilt-free genoot van wat lekkers, een relax-moment of iets anders dat me plezier bracht. Wat een onzin is dat eigenlijk toch. Waarom vieren we het leven niet gewoon iedere dag?

Zet je roze bril op

Door die gekleurde glazen zie je genoeg redenen voor een feestje. Je hebt ontzettend veel om je heen om dankbaar voor te zijn. En dan heb ik het niet over de materialistische dingen. Ik heb het over momenten in je leven waarop je heerlijk kunt lachen met vrienden of familie, een hond of kat die blij is als je thuiskomt, de zonsopkomst, de geur van regen op een zomerdag, een omhelzing en zo veel meer moois om je heen. Dit zijn de dingen waar je volgens mij de nadruk op moet leggen in het leven. Door niet te kijken naar wat we missen, maar juist naar wat we hebben, maak je er een mooi feestje van in plaats van een pity party.

Trakteer jezelf

Zelf geniet ik ontzettend van een filmpje op de bank met een dekentje, een zak blauwe M&M’s en een grote kop groene thee. Daarnaast trakteer ik mezelf regelmatig op een avondje uit eten met vrienden, een rondje in de bieb of een kopje koffie to-go. Er zijn talrijke manieren om jezelf te trakteren. Het is maar net waar jij je plezier uit haalt. Waar het uiteindelijk op neerkomt, is dat er iedere dag iets in je agenda staat waar je naar uit kan kijken. En in het drukke bestaan van nu, is een lege bladzijde in je agenda ook gewoon heerlijk.   

Een dag niet gelachen

Lach. Lach om de leuke dingen. Lach om de problemen. Het leven zit vol pieken en dalen. En dat hoort er allemaal bij. Een constante lijn van geluk is voor niemand haalbaar. En lukt iets even niet? Lach er dan ook samen met een ander om. Je komt zo tot nieuwe inzichten en maakt van een negatieve ervaring een mooi momentje samen. Wanneer ik thuiskom van het werk of een dagje uit, deel ik mijn hoogtepunten en vaak toch wel gênante momenten van de dag met mijn vriend. Hij moet er dan meestal smakelijk om lachen, wat aanstekelijk werkt. Als ik dan later terugdenk aan dat gênante moment, kan ik er zelf ook hard om lachen.

Doe het voor jezelf

We eten taart op een verjaardag, geven een babyshower bij een zwangerschap en zetten onze schoen met Sinterklaas. En wat vieren we nog meer in de rest van het jaar? Wie bepaalt er wanneer je iets mag vieren? Jijzelf uiteindelijk toch? Dus grijp gewoon een gelegenheid aan om wat te vieren. Terug van zomervakantie? Goed moment om op het werk te trakteren op ijsjes. Nieuw seizoen ‘Game of Thrones’ weer op tv? Nodig je vrienden uit om het samen te vieren en de eerste aflevering te kijken. Vier je eerste-avond-op-stiletto’s-zonder-ze-op-de-helft-van-de-avond-in-te-ruilen-voor-sneakers, je deelname aan een hardloopwedstrijd, de eerste dag van de herfst, een dag moeiteloos doorbrengen zonder mobiel, hell vier gewoon dat je vanmorgen uit bed kwam. Vier het leven door er gewoon altijd een feestje voor jezelf van te maken.

Vandaag vierden we de eerste helft van 2017 met bagels en rode wijn. Wanneer vierde jij voor het laatst het leven?

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.