Het geluid van de vuilniswagen buldert door de straat. Dit is mijn kans! Let the battle begin! Nu moet ik alert blijven. Focussen. Kijken. Is de vuilniswagen al bij mijn voordeur? Ja, daar zal je ‘m hebben. Drie, twee, één, nu!!

Ik ren naar de stoep, grijp mijn kliko, draai me om en trek dat ding achter me aan. Als ‘ie nu maar niet valt, dat kost teveel tijd. Mijn hart gaat tekeer. Ik moet het niet verpesten nu. Poort open, kliko in de tuin, poort dicht. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Het is gelukt. Ik krijg kippenvel en voel me oppermachtig. Met een stralende glimlach en de borst vooruit loop ik terug naar de voordeur. De buurman staat nu ook bij zijn kliko. Hij is te laat. Deze keer heb ik gewonnen!

Geen stof bij de buren

Mijn buren zijn keurige mensen. Heel keurig. Aardig ook, niks mis mee. En ze zijn supernetjes. Hun woonkamer bijvoorbeeld, ziet er altijd uit alsof de schoonmaakster net is geweest (hoe zou de rest van het huis zijn?). Er is geen stofje te bekennen, er liggen nooit dorre blaadjes naast de plant (ja het is wel een echte plant) én het tafelblad is zichtbaar. Op de hoek van die tafel ligt slechts één krant: de uitgave van die dag (ze lopen niet eens achter met kranten lezen). Kortom, heel opgeruimd.

Uitkijken naar de vuilnisman

Nu ik al een paar maanden in between jobs ben, ben ik vaak thuis. En als je vaak thuis bent, vallen je dingen op. Zo is het mij opgevallen dat de buren niet alleen netjes zijn, ze zijn ook nog eens georganiseerd. Niet alleen de krant wordt dezelfde dag gelezen, zelfs de kliko past in hun organisatieprogramma. Meteen nadat de vuilnisman de kliko geleegd heeft, halen ze dat ding op. Elke week stipt op tijd. Alsof ze de hele ochtend uitkijken naar de vuilnisman, verschijnen ze binnen een paar minuten na het legen van die grijze bak en zetten ze deze weer op zijn vaste plek in de tuin. Die grijze bak is trouwens ook brandschoon. Dat heb ik een keer gezien toen ze op vakantie waren en ik de post op (de hoek van de) tafel legde. Daarover meer in een andere blog.

De kliko-battle

Deze mate van orde en reinheid verwacht ik in mijn huishouden nooit te bereiken. Maaaar er zijn dingen die wel haalbaar zijn. Ik besloot een kliko-battle te houden. Doel: wie het eerst de grijze bak in de tuin heeft staan (al dan niet op de vaste plek). Vandaag was de grote dag. Na een spannende race heb ik die wedstrijd glorieus gewonnen.

1-0

Ja, mijn huishouden heeft een lagere standaard van orde en overzicht, en bij mij ligt er wel wat stof, maaaar georganiseerd ben ik deze week wel. Kijk maar: mijn kliko staat wel op tijd weer in de tuin, beste buren. Op het onderdeel Organisatie is het 1-0 voor mij!

Een verrijking voor mijn cv

Na de confetti, champagne en taart ga ik over tot de orde van de dag. Ik check dagelijks vele vacaturesites. Bij elke vacature staat een enorme lijst met vereiste kwaliteiten die de ideale kandidaat moet hebben. Maar wacht eens even… Ik kan nog meer uit deze kliko-battle halen. Want die 1-0 is een heel knap resultaat als je mijn buren kent. Zal ik organisatorisch sterk als kwaliteit op mijn cv zetten? Resultaatgerichtheid kan er ook wel bij. En doelgericht. Jeetje, het is verrijkend voor je cv zo’n kliko-battle!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.