Laatst vroeg iemand me mee voor een bezoekje aan de opening van een heuse kattententoonstelling. Achteraf kreeg ik de vraag wat ik ervan vond. Mijn antwoord: ‘Ik voelde me als een hondenmens tussen de kattenmensen.’

De openingstoespraak van de tentoonstelling werd gehouden door zo’n typisch kattenmens. Ze stopte niet met praten over de trucs die haar kat uithaalde en over hoe leuk hij knorde als hij sliep. Dit alles werd uiteraard ondersteund met bijbehorende kattenfilmpjes en poezenplaatjes. Nogal slaapverwekkend voor een hondenmens als ik. Want honden zijn veel slimmer en leuker en mooier en liever en…. zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar hoe komt het eigenlijk dat ik me zoveel meer aangetrokken voel tot honden dan tot katten? Ik ging op onderzoek uit.

Hoe de voorkeur voor honden of katten ontstaat

Een onderzoek heeft mij laten vertellen dat we ons het meest aangetrokken voelen tot dieren waarmee we in onze jeugd zijn opgegroeid. Maar ook je leeftijd, je karakter, interesses en de omgeving waarin je woont, hebben invloed op of jij je ontplooit tot een honden- of kattenmens.

Typisch hondenmens: een ondernemend type dat graag naar buiten gaat
Honden zijn vrolijke, levendige dieren. Ben jij net als een hond energiek, sociaal en extravert? Ga je graag naar buiten voor een actieve wandeling op het platteland en ben je niet bang om vies te worden? Dan zou een hond weleens jouw beste maatje kunnen worden!

5 redenen waarom hondenmensen zoveel van honden houden:

  1. Het fijne aan een hond is dat deze graag met je mee naar buiten gaat. Een hond zorgt ervoor dat je genoeg frisse lucht krijgt en voldoende beweegt.
  2. Honden maken je aan het lachen. Het is wetenschappelijk bewezen dat hondenbaasjes vaker lachen dan kattenbaasjes.
  3. Een hond zorgt voor extra sociaal contact. Door je hond kom jij veel buiten en ontmoet je veel mensen.
  4. Honden zijn helden. Weleens gehoord dat een kat mensen uit het puin haalde na een aardbeving?
  5. Een hond is loyaal en doet alles voor jou. De hond is je trouw in voor- en tegenspoed en dat is een superfijn gevoel!

Beschrijving kattenmens: een creatief persoon die houdt van gezelligheid
Katten zijn onafhankelijke dieren die het liefst lekker hun eigen ding doen. Heb jij deze eigenschap ook? En ben je ook creatief en gevoelig? Zit je het liefst met een kop thee en een goed boek knus op de bank? Dan zou het heel goed kunnen dat een kat de beste aanvulling op jouw leventje is. Een kat is een gezelligheidsdier dat graag bij je op schoot kruipt om samen met jou te chillen.

5 redenen waarom kattenmensen zoveel van katten houden:

  1. Katten zijn schone dieren en ze kwijlen niet. Dat is ook zooo nasty!
  2. Katten hoef je niet uit te laten. Dat doen ze zelf of ze blijven gezellig binnen bij jou onder je fleecekleedje op de bank.
  3. Een kat brengt je cadeautjes. Dat dit af en toe een muis of een dood vogeltje is, vind je helemaal niet erg.
  4. Voor een kat hoef je geen belasting te betalen. Dat scheelt je weer een hoop geld waar je andere leuke dingen van kan doen.
  5. Katten bedelen niet en laten je rustig genieten van je bordje lasagne bolognese.

Voor mij was het al lang duidelijk tot welke categorie ik hoor. Ik hou ervan om een trouw maatje te hebben om mee naar buiten te gaan. De kwijl en bedelaarskunsten neem ik wel voor lief.

Ben jij er al uit of je een honden- of kattenmens bent? Zo niet, doe dan snel deze quiz!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.