Stel je eens voor dat iedereen ieder jaar iets liefs doet voor een ander, gewoon, daarom. Zo aan het eind van het jaar geen moeilijke koek, geen breinbrekend artikel, maar gewoon een goed voornemen voor een fris nieuwjaar.

Een goed voornemen

Het begin van een nieuw jaar betekent natuurlijk een nieuwe lijst van goede voornemens. Meer sporten, gezonder eten, minder zeuren, maar wat dacht je van dit jaar een goed voornemen voor een ander? Behalve dat het voor die ander en voor jezelf een fijn gevoel is om wat tofs voor hem of haar te doen, kun je er zo maar een ander mee aansteken. En stel je nou eens voor dat we allemaal geïnspireerd raken door jouw mooie gebaar. Wat zouden we dan een hoop positieve vibes de wereld in sturen zeg!

Ja maar, wat dan?

Ik heb zelf de neiging om altijd maar groots te denken. Grote gebaren, grote acties en grote resultaten. Maar dat is helemaal niet noodzakelijk. Een klein gebaar, een kleine stap is ook prachtig. Die eenzame buurvrouw in de straat vindt het vast fantastisch als je eens aanklopt met een pot koffie en een bak koekjes. Dat ontdekte ik, toen ik mijn eigen onzekerheden opzij zette en bij onze eenzaam ogende overbuurvrouw aanbelde. Ze kwam nooit naar buiten en had het wel een beetje gehad met alles. Maar wat straalde ze dan, als je even aanbelde om een praatje te maken of om een kopje koffie te drinken.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Behalve je pannetje delen met de buuf, zijn er natuurlijk legio andere dingen te bedenken die je voor een ander kan doen. Zo kun je je bijvoorbeeld aanmelden voor vrijwilligerswerk, meedoen aan een sponsorloop, de collecte lopen, een maatje worden of misschien wel echt een grens over en je krachten inzetten in een ontwikkelingsland. Ook zijn er vaak projecten in je buurt of gemeente. Informeer eens bij je buurthuis, bibliotheek of zoek eens rond op Google. Wanneer je vrijwilligerswerk intypt, krijg je al een hoop resultaten op je scherm! Je kan natuurlijk ook zelf een actie beginnen. En daar ga ik alweer met mijn grootse gedachten. Een pot koffie, een praatje en een lach maakt voor velen al een groots verschil.

Laten we er samen een prachtig jaar van maken!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.