Stoerheid associeer ik vooral met auto’s en motoren. “Ben ik dan wel stoer?” Deze vraag appte ik naar mijn digitale penvriend W. (daarover later meer). “Ja, ik vind jou zeker stoer in het leven staan. Vergeleken met een vrouw die alleen op haar motor door Pakistan crosst, ben jij medium stoer!” Ik schiet direct in de lach. Ik hou van zijn humor en ik merk op dat hij ook een associatie maakt met een motor. Wat zegt de auto over mij? 

Een auto is voor mij een gebruiksvoorwerp die gewoon altijd moet starten om mij van A naar B te brengen. En het liefst ook inderdaad letterlijk brengen. Autorijden is echt geen hobby van mij en als iemand anders wilt rijden dan graag. Ik rij veel omdat anders mijn gezin nergens buiten onze stad komt. Toen ik zeven jaar geleden deze auto kocht en op de bijrijderstoel plaatsnam, vroeg de verkoper mij wie er dan achter het stuur ging zitten? O ja, vanaf toen was ik de hoofdbestuurder van dit gezin!

Duitse degelijkheid

Ik bestuur een zilvergrijze burgerbak van Duitse degelijkheid en daar is weinig stoers aan. Ik roep al jaren dat ik een andere auto wil die beter bij mij past. Mijn dochters hebben hun oog op een Mini laten vallen, maar eerlijk gezegd vind ik dat,gezien onze lange lengte, een gek gezicht. Dan past een Jeep-achtige wagen beter, alleen die is weer te onhandig om te parkeren in de stad. Ik prop mijn auto weleens tussen twee Amsterdammertjes in, maar dat hoef je met een Jeep niet te proberen. Welke creatieve auto-ontwerper bedenkt een mix tussen de kekke Mini en de robuuste Jeep?

Het is een luxe probleem voor deze stoere vrouw. Een auto zegt stiekem best veel over het karakter van een persoon. Veel autobedrijven nemen dezelfde ontwerpafdeling in de armen, gezien de grote overeenkomsten op de Nederlandse wegen. Het lijkt allemaal op elkaar of ze zijn echt lelijk. Ik blijf maar rijden in mijn zilveren karretje totdat een stoere auto op de markt komt die ook nog elektrisch wordt opgeladen. Tenzij ik die zilveren Porsche 911 ergens op de kop kan tikken waar ik als klein meisje van droomde. De auto is vooral uiterlijke stoerheid.

Ben ik stoer aan de binnenkant?

Ja, ik kom aardig in de richting. Ik durf dat best hardop te zeggen. Ik spring niet meteen morgen uit een vliegtuig met een parachute, maar tegelijk neem ik wel moedige stappen in mijn leven. Zo heb ik anderhalf jaar geleden mijn goedbetaalde vaste baan opgezegd en ga ik volgende week een Nature Quest doen van 4 dagen. Alleen in een bos zonder eten en de tijd. Drie nachten onder een zeil in een hopelijk warme slaapzak. Ik voel mij zeker stoer als ik in een wit huurautootje met mijn twee bloedjes van kinderen van het ene strandtentje naar een ander idyllische baaitje scheur. We komen er wel en we zingen luidkeels met de muziek van mijn pubers mee. Dan word ik overladen met een heerlijk gevoel. Hoe klein, samen en happy je kan zijn in een 13 in een dozijn auto. Het gaat erom wie je bij je hebt en waar je naar toe rijdt. Een auto is de buitenkant, het gaat om de binnenkant.

één antwoord

  1. Carin

    Ik heb een compensatie-Audi. Ben zelf klein en zie er veel jonger uit dan ik ben. In het verkeer gaan mensen wél voor me aan de kant en ik geef toe dat ik dat contrast wel kan waarderen.

    Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.