Ik wil wel klassenmoeder worden, maar ik wil dan wel een beetje een hippe, stoere zijn. Ik zal bewijzen dat het woord klassenmoeder, hip en stoer echt wel samen in een zin passen.

Yo! Welkom!

Aan het begin van het schooljaar ga ik goed de mist in: “Welkom op Waalsdorp” noem ik het introductiemailtje naar de ouders van de nieuwe leerlingen. “Welkom op Waalsdorp”….Waarom niet: “Watch out for the schoolpleinmaffia” of “Kees uit MB2 is een etterbak” of “Zorg dat je kind niet bij juf Mieke in de klas komt”. Nee hoor, gewoon “Welkom op Waalsdorp”; lekker hip en stoer. Ik besluit niet zo streng voor mezelf te zijn #compassietraining.

Kedeng, zo op haar neus

“Annick, zou jij een oproep kunnen doen voor het Luizen Pluizen? We hebben sinds kort een Luizen Protocol waar we aan moeten voldoen.” Echt. Een wetenschappelijk artikel voor een opinieblad schrijven is makkelijker dan een hippe en stoere oproep doen voor het Luizen Pluizen na de vakantie. “Pluizers gezocht!”; yep, cool. Poging drie; het schoolreisje. Misschien kan ik het introduceren met een anekdote van vorig jaar. Anekdotes doen het goed heb ik net geleerd.  Dat hilarische verhaal over  Annabel die dat klapdeurtje bij de ingang tegen haar engelengezichtje kreeg? Dat was lachen. Of dat Pieter in het water viel en zijn moeder gilde dat hij pas 1 zwemles had gehad; hilarisch! Of toen Kees Jan in zijn broek poepte, net nadat de juf me had toegefluisterd dat ze de reservekleding was vergeten. Of zouden de ouders van Waalsdorp dit net wat minder grappig vinden dan ik?

Aan de lampen, maar dan anders

De jaarlijkse klassenpicknick. Dat kan ik. Iets met wijn, borrelnoten en worstenbroodjes. Het onderwerp wordt “Fantastic Terrific Picknick!” Leuk voor ouders die in de IT zitten. Ik bouw een verhaal over dat het jammer is dat je in de buitenlucht niet aan de lampen kan hangen, maar dat het klimrek een leuke vervanger kan zijn. En dat we vooral de eindtijd in het midden moeten laten. Hip en stoer. Afgestraft word ik, nog net niet met pek en veren voor de klas gezet. Alcohol bij de klassenpicknick? Schandalig! Pinda’s? Moordenaar! Je weet toch dat Marlijn allergisch is! Eindtijd? Onduidelijkheid is op deze leeftijd zeer schadelijk!

Ik geef het op. Volgend jaar mag iemand anders het doen. Ik gooi er meteen even een oproepje uit. Hierbij; wie meldt zich aan?

 

 

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.