Daar zit je dan; de scheiding is bezonken, het co-ouderschap loopt, je leven heeft een nieuwe balans gevonden. Wel lang zo’n weekend alleen. Misschien tijd om een app te downloaden. Zo’n datingapp.

Daten anno nu

Laten we voor het gemak en de focus van dit verhaal maar even links laten liggen dat ik na m’n scheiding m’n hart al in 1000 stukken heb laten breken. Iets met rebound.

Goed, een datingapp dus. Voor ik aan de slag kan, moeten er profielen worden aangemaakt. Ja, meervoud want als ik dit dan toch ga doen, dan maar beter meteen goed. Ik installeer Tinder, Badoo en Happn. Foto’s zoeken en niet zomaar iets online gooien. Wat voor beeld wil ik dat mannen van mij krijgen? De rest van de avond ben ik bezig met het finetunen van tekst en foto’s. Denk dat we ‘spontaan’ wel kunnen schrappen uit m’n profiel….

Klaar voor de start….swipen maar!

Dat profiel aanmaken is een soort voorspel. Als je dat hebt gedaan, kan het vermaak beginnen. Want zo sta ik er in; ik ben niet wanhopig op zoek naar een man. Wel zou zo nu en dan een leuke date -of meerdere- fijn zijn. Voor seks, voor meerdere dates en misschien ooit wel een relatie. Het is allemaal open voor mij.

De apps zijn geweldig! De veelheid van profielen is geweldig, prachtig vermaak. Mannen met vissen, mannen die selfies in de lift maken, mannen met hun kinderen, mannen die hun vrouw voor het gemak van de foto hebben geknipt. Je vindt ze allemaal. En ja, er zijn ook normale mannen. Ik wil je echt niet ontmoedigen. Ga het vooral ontdekken. Ik besluit verder te gaan met Happn en Tinder.

Tinder

Wie kent het niet, Tinder, heerlijk swipen. Genoeg matches, veel leuke gesprekken en echt wel wat leuke dates. Maar ik heb ook avonden met vriendinnen vol verbazing door profielen gescrolled. Geleerd dat je telefoon achterlaten als je naar de wc gaat, kan leiden tot wat ongewenste matches. Super fijn wakker worden een overvolle mailbox met berichtjes van mannen waarvan je denk, beter van niet. Fijne vrienden heb ik.

Lekker om in de rust van je eigen huis een oordeel te kunnen vellen over mannen. Eigenlijk is dat niet mijn ding, ik ben vaak van de nuance, ben altijd bereid om de andere kant van het verhaal te horen. Of te zien. Maar ja om bij alle mannen nou te beginnen met: “Zeg, heb jij een goede reden om die witte sokken in je slippers te verantwoorden”. Of “Wat balen dat je koffer te laat aan kwam, dat is toch de reden dat je in die tanktop staat. Niet?”. Ik ben in het dagelijks gebruik relaxt en vrij makkelijk maar ik ben wel kritisch. En dat kan dus makkelijk op Tinder. Heerlijk.

Laat het Happn-en

De app Happn is gebaseerd op je locatie en dat betekent dat je zomaar je buurman kan tegen komen in je lijstje. Zo kreeg ik bijna een hartverzakking toen ik een match van Happn bij de groente zag staan in de supermarkt bij mij om de hoek. Bij de groente is dan wel weer een plusje. Via het schap van de pasta volgde ik hem. Ik was genoodzaakt even weg te duiken ergens voorbij de Brinta omdat hij kennelijk iets vergeten was en hij terug liep. Hij zag er net zo goed uit als op zijn foto en wat hij in z’n mandje deed was ook prima. Maar helaas, deze romance eindigde toen hij bij de kassa stond, zijn telefoon opnam en begon te praten. En, klaar.

De mannen die mijn pad kruisen op Happn zien er over ‘t algemeen goed uit, lijken het goed voor elkaar te hebben. Daarom hebben ze waarschijnlijk ook geen tijd om te praten. Ik heb welgeteld 1 gesprek overgehouden aan Happn, onze wegen kruisten op Rotterdam Centraal.

De eerste en soort-van-laatste date

De gesprekken die we hebben, zijn leuk, de foto’s ook dus daten maar! Het lukt niet gelijk want, hoera, deze man heeft een eigen leven. Ik houd ervan. In die periode was ik nogal druk, bijna fulltime moeder én mantelzorger voor m’n ex. Maar op een regenachtige woensdag loop ik dan toch eindelijk de kroeg in voor een date. Daar zit hij, met een biertje en een aantrekkelijke lach.

De date is in 1 woord g-e-w-e-l-d-i-g. Alles klopt en het is zo relaxt en makkelijk, precies zoals ik het graag heb. De hele tijd kan ik niks anders dan lachen; om zijn -flauwe- grappen, lachen om hoe fijn en leuk het is. De volgende ochtend -jaja- blijf ik met een heerlijke lach op m’n gezicht nog even liggen als hij onder de douche staat. Na een half jaar doet hij een aanzoek en afgelopen augustus zijn we getrouwd. Nee joh, romantiek is nog lang niet dood!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.