Of je nou een paar maanden aan het daten was, jaren een relatie had of je crush verteld heel duidelijk dat hij geen interesse in je heeft. Een breuk doet hoe dan ook pijn. Hier lees je hoe je daar mee om kan gaan.

Accepteer dat het over is

Hoe pijnlijk het ook is. De realiteit is altijd helend. En in dit geval is de realiteit dat de relatie over is. Hij of jij wil niet meer verder. Leg je daar bij neer. De keuze is gemaakt. Het komt niet goed. Ik kan niet in de toekomst kijken, maar er is een reden dat deze keuze door een van jullie of allebei gemaakt is. Blijf niet vasthouden aan valse hoop. Daar maak je het jezelf alleen nog maar moeilijker mee. Het is over. Punt.

Geen contact

Hoe verleidelijk het ook kan zijn om berichtjes te blijven sturen, de snelste manier om over iemand heen te komen is om geen contact meer te hebben. Als jij contact blijft zoeken dan blijf je energie stoppen in jouw ex en zo komt hij nooit uit je hoofd. Met geen contact bedoel ik ook geen contact op social media. Zoek je ex ook daar niet op. Geef geen likes en laat geen berichtje achter. Als je dit moeilijk vindt en je jezelf niet kunt beheersen, verwijder je ex desnoods van deze kanalen. Let it go.

Voel de shit

Ja, het doet pijn. Ontzettend veel pijn misschien wel. En nee dat is niet fijn. Maar de snelste manier om over je ex heen te komen is om door deze pijn heen te gaan. Zak er maar eens in. Ga maar even in de pijn zitten. Voel alles wat er te voelen valt. Ben je boos? Verdrietig? Gefrustreerd? Blij? Het mag er allemaal zijn. Laat jezelf maar eens lekker gaan. Desnoods samen met een vriendin. Gooi alles eruit. Je zult zien dat het je uiteindelijk oplucht.

Tijd

Geef het tijd. Ik weet het, heel cliché. Maar het is echt zo. Tijd heelt wonden. Nu voel je je heel ellendig en verdrietig. En zou je misschien willen dat de wereld even stopt. Het wordt minder. En het gaat echt weer over. Vertrouw daar maar op.

Love yourself

Gebruik deze break up als kans om jezelf eens in de watten te leggen. Het was zo fijn toen er iemand was die een arm om je heen sloeg. Naast wie je in bed kon kruipen. Dat mis je nu. En dat is heel logisch. Daar mag je ook verdrietig over zijn. Maar je kunt daar ook iets naast zetten. Wat kun je nu doen om extra lief te zijn voor jezelf? Wat kun jij jezelf geven? Een reep chocola die je nu helemaal alleen op kan eten? Een lekker warm bad met kaarsjes aan?

Omarm de leermomenten

Ik geloof dat we van iedereen iets kunnen leren. Dit is dan ook een moment om even stil te staan bij wat je van deze persoon of van deze relatie geleerd hebt. Denk daar eens over na. Welke eigenschappen van jezelf ben je tegen gekomen in deze relatie die je nog niet kende? Die je wel of juist niet leuk vindt. En waarom? Doe dit ook over de eigenschappen van je ex. En als je terugkijkt op het contact dat jullie hadden en op jullie relatie. Hoe ging dat? Ben je daar in iets tegen gekomen? Mag positief en negatief. Zit er iets tussen waar je meer van zou willen? En wat zou je juist niet meer willen? Dit kun je allemaal meenemen naar een volgende relatie.

Have fun!!

Laten we ondanks de pijn ook een beetje plezier maken. Zet muziek op en ga lekker dansen. Kijk een comedy film. Ga op stap met een vriendin. Whatever. Doe wat jij leuk vindt en het liefst iets waarbij je veel moet lachen! Plezier is een medicijn. En misschien wel de beste die er is.

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.