Gezond lunchen is nog niet zo gemakkelijk. Brood ‘mag’ niet meer, dus wat eet je dan? Mijn antwoord? Salades. Niet alleen lekker, maar je kunt er ook nog eens eindeloos mee variëren.

En weet je wat ook nog eens fijn is aan salades? Je kunt er alles in kieperen wat je lekker vindt en ze bovendien zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt. Ik eet onderstaande salade bijna elke dag, met kleine variaties in de ingrediënten. Wat er wel altijd in zit is quinoa. Niet alleen heel gezond, maar ook nog eens lekker.

 

saladeWat heb je nodig?

• 3 volle eetlepels gekookte quinoa

• rauwe courgette, ongeveer 8 plakjes

• 1 tomaat

• handjevol olijven

• restje groente (gekookte boontjes of broccoli bijvoorbeeld)

• als je chic wilt doen: een halve avocado

• een klein handje pitten en zaden (ik gebruik meestal een mix van pompoen- en zonnebloempitten)

• een klein augurkje

• olijfolie en een klein beetje balsamico-azijn

• kruiden naar smaak

Bereiden

Alle groentes fijnsnijden en door elkaar husselen. Kruiden met wat je lekker vindt (ik doe er in ieder geval altijd een beetje peper door) en daarna een flinke scheut olijfolie eroverheen en een klein beetje balsamico-azijn.

Eet smakelijk!

Zeg er maar wat van