Model, ondernemer en één brok energie. Renou Zulfiqar (23) is klaar om de wereld te veroveren. Eén brok energie en vol verhalen, wie niet vrolijk wordt van Renou moet bij zichzelf te rade gaan, want aan deze dame zal het niet liggen.

’s Avonds werkt ze in het Indiase restaurant van haar vader Taj Mahal, een gezellige eetgelegenheid in het centrum van Utrecht. Volgend jaar bestaat het restaurant 30 jaar en zal Renou het overnemen. Daarnaast was ze eerder Miss Giro Italia, first runner up bij Miss Benelux, winnaar van de Miss Intercontinental Nederland verkiezing én twee keer Topmodel of The World Nederland.

Het gesprek

renouEn nu zitten we samen op het terras en probeer ik haar met pen en papier naarstig bij te houden. Dat gaat nog net, ik kan snel schrijven. Onder het genot van een biologisch broodje en een zeer non-biologische cola-light vertelt Renou mij over haar nieuwste avontuur.

“We zijn op zoek naar de nieuwe Top model of the world: iemand die we kunnen coachen en trainen om topmodel te worden. Dat doe ik niet alleen trouwens, maar samen met een heel leuk team: DJ Daniel Veloso, personal trainer Michel Bakker, Rachel Affiera – voormalig first runner up Miss Intercontinental Nederland en chaperonne  Francesca Garcia.”

“Miss verkiezingen zijn lief”

“Daarnaast zijn we ook bezig met de organisatie van Miss Intercontinental Nederland, maar voor die wedstrijd zijn de audities al geweest. Er is trouwens nog best een verschil tussen een Miss verkiezing en een modellenwedstrijd. Miss verkiezingen zijn lief, modellenwedstrijden zijn veel harder.”

“Voor de modellenwedstrijd zijn we op zoek naar meisjes die zich staande kunnen houden in de modellenwereld. Maar ook meiden die net dat ene speciale hebben, de X-factor. Iemand met passie voor het vak die geniet van het podium. Als je niet geniet van de aandacht wordt het waarschijnlijk namelijk niks. “

Wedstrijd en prijzen

De prijzen liegen er niet om. De winnares gaat naar Egypte en verblijft in El Gouna Red Sea– Renou was er zelf ook al eens en garandeert: “Een veilige en relaxte sfeer, maar het is er ook lekker chique!”

Maar daar moet je dan ook wel wat voor doen: “Het wordt een afvalrace waarbij de dames worden getest. Zo is er een bootcamp en zijn er natuurlijk photoshoots. De laatste 20 deelnemers gaan door naar de uiteindelijke finale. Zij krijgen ook nog catwalktraining, mediatraining en we nemen samen met hen clips op. Het wordt echt superleuk!”

Meedoen?

Lijkt het jou leuk om mee te doen of kén je iemand (je dochter!) die een modellencarrière ambieert? Dan is dit dé kans om te leren van ervaren begeleiders en voor de start van een groot avontuur.

En..

  • Ben je tussen de 17 en 26 jaar oud?
  • Heb jij de X-factor?
  • Houd je van het modellenvak?
  • Ben je spontaan?
  • Geniet je van het podium?
  • Betover jij anderen met je prachtige lach?

Schrijf je dan vóór 21 oktober in voor de casting van 26 oktober via renou [at] sfeerevents.nl.

Wil je meer weten over Renou? Binnenkort verschijnt haar eigen verhaal op OndernemenOpHakken, de website voor ondernemende vrouwen.

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.