Winter, daar heeft toch niemand zin in?! Reken af met die winterblues! Hier 10 redenen waarom het wél winter mag worden.

Voel jij je in de winter futloos en somber? En fleur je in de lente weer helemaal op? Dan heb jij last van de winterblues. Wist jij dat vrouwen hier vier maal meer last van hebben dan mannen? Gelukkig hebben wij vrouwen een groot aanpassingsvermogen, dus geen paniek! 

SAD

Geloof het of niet, Seizoensafhankelijke Depressie (kortweg: SAD) is al een officiële aandoening sinds de jaren 80. Waar het vandaan komt? Wetenschappers zijn daar stellig over: onze voorouders. Hun lichamen gingen ‘s winters in de spaarstand, vanwege voedselschaarste, om hun overlevingskans te vergroten. Vandaag de dag gaat dat gelukkig heel anders. Zo zetten we de verwarming lekker hoog en worden de schappen van de supermarkt dagelijks gevuld. Maar vooral in de noordelijke delen van de wereld komt een winterdepressie toch nog vaak voor. Wist jij dat 10% van de Nederlanders aan SAD lijdt?

I ♥ winter

Ben je in de zomermaanden geboren? Volgens Italiaanse wetenschappers heb je dan een grotere kans op een winterdepressie. Vind je de winter koud en saai en hoop je dat het snel weer lente wordt? Maak dan eens een lijstje van positieve dingen, ik help je alvast op weg.

 1. Eerste voetstappen zetten in verse sneeuw
 2. Sfeervol verlichte straten
 3. Eindelijk weer lekker schaatsen
 4. Die mooie laarzen weer aan kunnen doen
 5. Knusse avondjes op de bank met een warme deken en een goed boek
 6. Gezellige feestdagen met familie en vrienden
 7. Start van het vierde seizoen van The Walking Dead (♥ zombies!)
 8. Niemand die je spierwitte benen ziet
 9. Of die lelijke bikinistrepen
 10. ‘s Ochtends lekker nog even omdraaien…zzzzz..

Wat staat er op jouw lijstje? Laat het me weten, dan komen we samen wel uit die winterblues.

7 reacties

 1. Fleur

  Krijg ik toch zomaar zin in die winter…..ik wil nu nu nu in de sneeuw en daarna met een dekentje op de bank en warme choco met slagroom bij de hand (met rum ahum 😉

  Beantwoorden
 2. annemiek

  Hahaha, ik geloof dat ik bij elk puntje mijn wenkbrauwen verder op trok. Wintereten (stoofpotten, boerenkool, erwtensoep, warme choco) vind ik prima, sneeuw geeft prachtig ligt en muffelt het geluid zo mooi. Verder ben ik echt een zomermeisje. Herfst oké, lente oké, maar winter…. Iemand nog een baan in Zuid-Spanje in de aanbieding?

  Beantwoorden
 3. eSThER

  Ik ben ook een een zomermeisje. En liever bikinistrepen dan erbij lopen als een Michelinmannetje in dikke winterjas. Maar goed, zolang ik nog niet naar een warm land ben verhuisd, zal ik ermee moeten leren leven. Sinds een aantal jaar vier ik Kerst in Spanje…hele goede remedie tegen SAD, een weekje zon :).

  Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.