In de serie “3 keer”, bezoeken we lokale ondernemers en krijgen we van hen 3 tips. Deze keer spreken Malika Aroug, eigenaar van kapsalon Byblos in Utrecht.

De Utrechtse Malika Aroug heeft bakken nieuwe kapsels aangebracht en veel grijs voor de zon doen verdwijnen. Volgend jaar viert ze haar 24-jarige jubileum en deze kapster heeft nog steeds dezelfde energie als toen ze net begon, al zijn de kapsels die ze tegenwoordig doet natuurlijk lekker modern.

“Kappen is hard werken. Je moet er elke dag weer staan. Maar ik vind het echt leuk om te doen en daarom ga ik elke dag met plezier aan de slag,” vertelt de Utrechtse van Marokkaanse afkomst. Haar eigen krullen dansen terwijl ze praat: “Veel mensen die een kapsalon starten, beginnen direct met het aanpassen van de openingstijden. Lekker om 10 uur beginnen weet je wel. Maar ik sta hier elke dag vroeg, het zit gewoon in mijn systeem. Op zaterdag start ik al om 8:30.”

malika-6Naast knippen en stijlen biedt Byblos ook extensions: “Ik gebruik de extensions van Hairdreams. Zowel mijn klanten als ik zijn daar heel erg tevreden over. Een tijd lang gaf ik ook trainingen in het zetten van extensions bij andere kapsalons, maar daar ben ik door tijdgebrek mee gestopt.”

Voordat we overgaan op de tips benadrukt Malika graag nog wat haar vak leuk maakt: “Wanneer je mensen knipt kijk je naar het hele plaatje. Niet alleen moet je goed zicht hebben op het type haar dat iemand heeft en de behandeling die daarbij past, maar je kijkt ook naar het gezicht en welke stijl daar recht aan doet. En natuurlijk moet je ook kijken hoe het in het totale plaatje past. Dat maakt dit werk ook leuk. Het is echt veel meer dan alleen de schaar erin zetten.”

Zelf ben ik bij Malika terechtgekomen omdat zij als geen ander weet hoe ze krullen kan laten stralen. Voor de drie tips hoor ik dan ook graag hoe je het grootste krullenprobleem – pluis – kunt voorkomen.

Malika’s tips:

  1. Gebruik na het wassen conditioner. Niet teveel trouwens. Probeer sowieso niet teveel producten in je haar te stoppen.
  2. Gebruik een diffuser om je haar te drogen. Zorg dat het goed droog is, als je het half droogt levert dat juist pluis op. Goed droog haar is de belangrijkste truc.
  3. Gebruik een serum voor je punten. Het hangt af van je haartype welk serum voor jou het meest geschikt is. Dat is een kwestie van experimenteren en leren wat bij jou het meest effectief is.

Over Byblos

Adres:
Telingstraat 2
3512 GV, Utrecht

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag 9:30 – 18:00
Zaterdag: 8:30 – 16:00

Voor een afspraak kun je bellen met 030 2322 699

2 reacties

  1. Talitha Forrer

    Hmm…dat niet teveel spullen voor mijn krullen gebruiken, vind ik maar lastig, gaan er minstens 3 in 🙂 Vond dit plaatje ook wel erg herkenbaar en toepasselijk 😉

    Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.