Donkere dagen, vallende blaadjes, fietsers glibberend over fietspaden en kou in de lucht. Het is duidelijk; ‘Koning Winter’ staat voor de deur! Hoog tijd om de warmte binnenshuis op te zoeken en perfect om dan eindelijk – voor een knapperend haardvuur – dat ene goede boek te lezen!

Vanaf nu iedere maand een update met echte mustreads. Boeken voor stoere Urbanchicks. En we beginnen met de survival top 10 voor koude dagen. Hier kom je gegarandeerd de winter mee door. Bij ieder boek een korte beschrijving zodat je vast en zeker een weloverwogen keuze kunt maken!

Chicklits

1) TIP VAN DE MAANDDe wraak van Prada – Lauren Weisberger (2013)

Dit boek bombardeer ik tot UrbanChicklit van de maand. Na het zien van de film “De Devil wears Prada”, ben ik erg benieuwd naar het vervolg. Vandaar dat deze nu naast mijn bed ligt. Volgende maand op UrbanChicks lees je wat ik er van vind én een nieuwe musthave van de maand!

Voor wie zich The Devil wears Prada nog kan herinneren…Acht jaar nadat ze ontslag nam bij Runway en zo ontsnapte aan de greep van Miranda Priestly, lijkt Andrea Sachs haar leven goed op de rails te hebben. Ze is opgeklommen tot redacteur bij The Plunge, de hotste bruidsglossy van het moment, en werkt zij-aan-zij met Emily, haar vroegere collega bij Runway en nieuwe BFF. Andrea is stapelverliefd op Max en ze droomt al over trouwen, maar de herinnering aan Miranda Priestly bezorgt haar nog steeds nachtmerries. Andrea weet niet dat al haar inspanningen om een nieuw leven op te bouwen haar recht in de armen drijven van de vrouw die ze uit alle macht probeert te ontvluchten…

2) Top Secret – Nicolle Wallace (2012)

Top Secret is het vervolg op Mrs. President

Charlotte Kramer, de eerste vrouwelijke president van Amerika, is net aan een tweede termijn begonnen. Ze zal zich nu moeten bewijzen! Maar er zijn meer vrouwen in het Witte Huis die azen op de macht. Als er strikt vertrouwelijke informatie over een terroristische aanslag wordt gelekt, staan niet alleen de positie en de geloofwaardigheid van Charlotte op het spel – maar ook de veiligheid van het hele land. In een web van intriges en roddels zal ze alles op alles moeten zetten om haar macht te behouden.

Ben jij een ambitieuze vrouw en kun je wel wat glamour in je leven gebruiken? Dan is Top Secret dé roman voor jou!

3) De Wandelhoer – Iny Lorentz (2012)

De titel spreekt tot de verbeelding, heftig, rauw en voor velen ongenuanceerd. Toch trekt dit boek mijn aandacht door de ongebruikelijke titel. Echt urban dus 😉

Konstanz in het jaar 1414. De beeldschone Marie Schärer leidt een onbezorgd leven, tot de dag dat haar vader haar wil laten trouwen met Ruppertus, de zoon van de Graaf von Keilburg. Maar Marie’s grote liefde is haar jeugdvriend Michel Adler, die vanwege zijn lage sociale status niet aan de verwachtingen van haar vader voldoet. Als Ruppertus de weigerachtige houding van Marie aanvoelt, is hij diep gekrenkt en hij zint op wraak: hij beschuldigt Marie van ontucht, zodat ze veroordeeld en gemarteld, half dood uit de stad verbannen wordt. De rondreizende prostituee Hiltrud vindt Marie zwaar gewond en verzorgt haar. Maar die hulp is niet gratis. Om te overleven moet Marie daarna haar lichaam verkopen…

Literaire thrillers

4) Voor ik ga slapen – SJ Watson (2011)

Je zal maar zo wakker worden iedere ochtend….is mijn gedachte bij het lezen van dit boek. Huiveringwekkend!

‘Een absolute aanrader.’ – 5 sterren in VN’s Detective & Thrillergids ‘IJzersterke psychologische thriller.’ – De Morgen ‘Simpelweg het beste debuut dat ik ooit heb gelezen.’ – Tess Gerritsen

Elke ochtend als Christine wakker wordt zijn haar herinneringen opnieuw gewist. Haar geheugen is aangetast door een ernstig ongeluk. Elke ochtend moet iemand haar vertellen wie ze is. Hierdoor is ze volledig afhankelijk van haar man Ben, met wie ze al tweeëntwintig jaar getrouwd is. Maar vertelt Ben wel alles?

5) Imprimatur – Monaldi & Sorti (2011)

Een buitengewoon boek wat betreft omvang, intrige, historiciteit en vertelstijl. Saillant detail, dit schrijversechtpaar werd tegengewerkt in Italië vanwege de reacties op dit boek. De auteurs onthullen in hun boeken historische feiten die een nieuw licht werpen op de geschiedenis van Europa.

Het is 11 september 1683. In Europa dreigt een nieuwe grote oorlog: de Turken belegeren Wenen. Angst voor de moslims houdt christelijk Europa in haar greep. Tien gasten uit verschillende Europese landen logeren in herberg De Schildknaap te Rome. Als een oude heer in de herberg om het leven komt, vermoedelijk ten gevolge van de pest, moeten alle gasten in quarantaine. Maar het blijft niet bij dit ene sterfgeval. Gaat het hier wel echt om slachtoffers van de pest, of betreft het moordaanslagen? Een van de gasten, Atto Melaine, een geheim agent van de koning van Frankrijk, zoekt de zaak tot op de bodem uit en doet wereldschokkende ontdekkingen.

Fantasie, Sci-fi en horror

6) Zielen – Stephanie Meyer (2010)

De schijfster is bekend van de Twilight Saga voor jongeren. Luchtiger dan de meeste boeken die ik heb beschreven maar absoluut leeswaardig voor stoere chicks! Dit boek heeft 26 weken op de Amerikaanse bestsellerlijst gestaan en dat is toch een prestatie.

De buitenaardse Zielen hebben de lichamen van bijna alle mensen overgenomen. Wandelaar is een ervaren Ziel. Ze wordt in het lichaam van de rebelse Melanie geplaatst, in de hoop dat ze achter de locatie van meer rebellen kan komen. Wandelaar kan Melanie echter niet helemaal overmeesteren. Ze sluiten vriendschap en Melanie leidt haar naar een groep mensen die nog niet ‘be-Zield’ zijn. Het verhaal wordt verteld door de ogen van Wandelaar, waardoor het een originele kijk geeft op de mensheid: gewelddadig en kortzichtig, maar ook met prachtige, overweldigende emoties en ingewikkelde relaties. Naast dit psychologische element bevat het verhaal ook veel spanning.

7) De Geboortegraf Trilogie – Tanith Lee (1975)

Tanith Lee is één van de meest bekende schrijfsters in het fantasy-genre. In haar werk staat het duistere element centraal en komen onderwerpen als reïncarnatie en vampirisme terug. “Het Geboortegraf” is haar meest bekende roman. Droom weg (net zoals ik) in een wereld vol mystiek met demonen en godinnen!

De demoon Karrakaz-Zonder-Ziel, voortgekomen uit het kwaad van een eeuwenoud ras, heeft dat oude volk volledig vernietigd, op een klein kind na. Zij had nog geen kwaad in zich: ze werd gespaard en in een zeer lange slaap gebracht, gelegen in de diepten van een dode vulkaan. Nu is ze ontwaakt en in die lange sluimertijd is ze uitgegroeid tot een prachtige gevormde vrouw, maar met een monsterachtig gezicht. De demoon waarschuwt dat ze vervloekt is, en de vervloeking zal mee dragen wanneer ze de vulkaan verlaat. Toch verlaat ze de berg: in de wereld wordt ze door sommigen aanbeden als een godin, door anderen vervloekt. Maar zij is ergens naar op zoek, al weet ze niet precies wat.

8) De prehistorie van de nieuwe tijd – Gear & O’Neill (1990 ev)

Prachtige boeken! Elke roman is anders en uniek. Mysteries, thrillers, romances, fantasieën en oorlogsverhalen. Iedere roman gebaseerd op de beste archeologische, etnografische en mondelinge verhalen die beschikbaar waren op het moment van schrijven. Begin bijvoorbeeld met het lezen van ‘Het Volk van de Wolf‘.

Gedreven door honger en de hardnekkig aanhoudende vijandelijkheden van de Anderen, wordt het volk van de jager Rent In Licht gedwongen een nieuw leven te aanvaarden. Tijdens de barre tocht door het Grote IJs komt Rent In Licht echter alleen te staan in zijn pogingen zijn volk ervan te overtuigen dat een betere toekomst binnen bereik is.

Een ingrijpende epos van de prehistorie. Het Volk van de Wolf brengt het ware verhaal van de voorouders van de hedendaagse Indiaanse volkeren in een onvergetelijke roman vol ontberingen en vastberadenheid, conflicten en passie. Een verhaal over een met visie gevulde man die zijn volk leidt en een moedige vrouw die met haar liefde en moed het volk dreef tot het volgen van hun droom.

Nieuw & Oud

Pas verschenen

9) Gisèle – Susan Smit (2013)

Susan Smit is een Nederlands schrijfster, columniste en voormalig fotomodel. Ze noemt zichzelf tevens heks, een fenomeen dat haar naar eigen zeggen ‘greep’ toen ze er in 2000 een artikel over schreef.

Een epische oorlogsroman en een op ware feiten gebaseerde liefdesgeschiedenis van drie mensen. De getalenteerde glazenierster Gisèle d’Ailly van Waterschoot van der Gracht, dichter Adriaan Roland Holst (‘Jany’ voor intimi) en de ambitieuze actrice Mies Peters zijn onderling verbonden door hun hartstocht voor het theater, de beeldende kunst en de poëzie. De oorlog dwingt uiteindelijk iedereen om de keuze te maken tussen buigen of barsten, goed en fout, haat en liefde. Te midden van alle vernietiging, honger en geweld is de kunst de enige manier om te overleven.

Golden Oldy

10) Het parfum – Patrick Süskind (1985)

Mijn absolute nummer 1 van alle boeken, meerdere keren gelezen en keer op keer gefascineerd door de schrijfstijl en de fantasierijke zinnen. Süskind schrijft met humor zijn laatste zinnen van het boek. Dit boek prikkelt al je zintuigen, proeven, zien, voelen en vooral je reukorgaan. Dit boek gets under your skin.

Achter een walmende viskraam in Parijs wordt op 17 juli 1738 Jean-Baptiste Grenouille geboren. De voedsters die het ventje aan de borst krijgen houden het niet lang met hem uit: hij is te gulzig en je ruikt hem niet. De geur, de onmiskenbare geur van zuigelingen, ontbreekt. Hij moet van de duivel bezeten zijn.

Lees met me mee

Wil jij deze maand “De wraak van Prada” lezen? Dan ben ik erg benieuwd  naar jouw recensie! Heb je zelf ook boekentips geef ze dan vooral door in een reactie. Veel leesplezier en tot volgende maand!

 

één antwoord

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.