Een avondje Amsterdamse Schouwburg én meteen wat leren? Dat is geen slechte combinatie. Heb je vanavond tijd, volg dan de mini-colleges van experts in politiek, filosofie en financiën, die je helpen om die de zes miljard die het kabinet wil bezuinigen in een breder kader te plaatsen. Als je wilt weten hoe Nederland er écht voor staat, uit de mond van de experts, dan is deze avond wel wat voor jou.  

De avond start om 20:00 uur in de Amsterdamse Schouwburg en wordt begeleid door Tom van ‘t Hek (BNR) en opgeluisterd door Freek (niet meer in de buurt van) de Jonge. Verder komt een keur aan specialisten voorbij:

 • Prof. dr. Arnoud Boot (Ondernemingsfinanciering en financiële markten, Universiteit van Amsterdam) over de financiële onderbouwing van de begroting.
 • Prof. dr. Maarten Hajer (Bestuur & Beleid, Universiteit van Amsterdam en directeur Planbureau voor de Leefomgeving) over hoe vies of duurzaam Nederland is.
 • Prof. dr. Eveline Tonkens (Socioloog, Universiteit van Amsterdam en voormalig politicus) over de gezondheidszorg en of die verzekerd blijft.
 • Prof. dr. Rinus van Schendelen (Politicoloog, Erasmus Universiteit Rotterdam) over welke lobbyisten de winnaars zijn in de Troonrede.
 • Prof. dr. Ton Wilthagen (Arbeidsmarkt, Universiteit van Tilburg) over of er ooit weer meer werk komt en wat voor werk dan.
 • Dr. Ad Verbrugge (Sociale en culturele filosofie, Vrije Universiteit Amsterdam) over wat Nederlanders van hun land vinden.

Duur: ca. 3 uur, inclusief pauze. Kaartjes kosten € 24,50 voor 30+ ‘ers en € 19,50 voor 30-‘ers. Kaartjes kun je hier bestellen.

Twee gratis kaartjes

Wij mogen twee kaartjes voor deze avond weggeven. Heb je vanavond nog niks te doen en lijkt het jou leuk om te gaan? Laat ons dan in de reacties weten waarom jij moet gaan (gewoon kort en grappig, een opstel is niet nodig).

schouwburg

één antwoord

 1. Niels Lieman

  Aangezien het beleid in de troonrede ook op de korte termijn gericht is, maakt het vast niet veel uit dat ik mij op zo'n laat tijdstip nog aanmeld.

  Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.