we are women

Home » Hoe zou het toch zijn met…?

Hoe zou het toch zijn met…?

Door social media komt dit verschijnsel steeds minder voor, maar het verdwijnt nooit helemaal. Hoe zou het toch zijn met…?

Die meid die niet zonder föhn in slaap kon vallen, zou ze dat nog steeds doen? Die verwaterde vriend die een boek schreef, wat – als hij erover vertelde – je onwijs graag wilde lezen. Zou het al af zijn?

Hoe ouder je wordt, hoe meer mensen de revue passeren in je leven. Ik heb veel – de meeste zelfs – vriendinnen van ‘vroeger’ (lees: tienertijd), maar er zijn ook veel mensen die tijdelijk in mijn leven zijn geweest. Denk aan collega’s, huisgenoten, vrienden van vrienden, tijdelijke vrienden, verwaterde kennissen en alles daartussenin.

Even een zijstapje

Verwaterde vrienden, is dat taalkundig wel correct? Is het een verwaterde vriendschap of een verwaterde vriend? Ik hoor het graag. Terug naar mijn punt(en).

En door…

Social media vind ik heerlijk, maar met het volgen van mensen die helemaal niet meer in je leven voorkomen, heb ik een haat-liefdeverhouding. Ja, het is soms heerlijk om vanaf de zijlijn te gluren. Nee, het interesseert me echt niet dat een vriendin van een vriendin die nu ook geen vriendinnen meer zijn, op vakantie is met man en kind in Amerika. En ik daar stories van kijk.

Ik hoor u denken: verwijderen die hap. En dat is ook zo, ik moest maar eens een social media schoonmaak gaan doen. Mooi klusje zo aan de start van het nieuwe jaar.

Mijmer de mijmer

Na die schoonmaak, cleanse klinkt beter, kan het mijmeren weer beginnen. Die ex van een van mijn beste vrienden, zou hij ooit nog zijn doorgebroken als musicalacteur? Ik zou er nooit toevallig achterkomen, want ik ga nooit naar musicals en wil er ook niet heen.

Waar mijmer jij wel eens over?

Floortje

Floortje Stroeve-Vink (1986) woont in Amsterdam met haar man, twee zoontjes en stiefdochter. Ze werkt als communicatiemanager bij een portfoliobedrijf, maar begon haar carrière als journalist. Dat schrijfgemis wordt nu opgevuld middels dit blog. In haar vrije tijd gaat ze vooral graag uit eten en naar reformer pilates, maar wil ook graag nog eens een boek schrijven.

More Reading

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply