Een hakkenrace in een Vinex-wijk? Dat is niet de eerste locatie waar je aan denkt. Initiatiefnemer van de eerste glamorous hakkenrace in Leidsche Rijn – Ursula van Duin  – ziet dat echter anders en hoopt daarmee te laten zien dat er ook glamour te vinden is in de Vinex.

Het idee ontstond – zoals dat wel vaker gebeurt tegenwoordig – op Twitter en werd meteen enthousiast opgepakt door Ursula’s volgers: “Samen met wat andere Vinex-vrouwen op hebben we vaak gezellige klets-sessies. Tijdens zo’n sessie kwam dit idee voorbij. Er meldden zich direct mensen aan die mee wilden helpen om het op te zetten. Super. Na de eerste meeting schrokken we met z’n allen wel van de hoeveelheid werk die het organiseren van zo’n event met zich meebrengt. Ik ben toen in eerste instantie alleen verder gegaan, maar inmiddels hebben zich weer andere hulplijnen aangeboden. Zo bood de een aan om de flyer te maken en de ander om de website in elkaar te zetten”

Maar waarom in de Vinex-wijk? Dat is toch niet het eerste waar je aan denkt?

Juist wel. Met deze race willen we laten zien dat er meer schuilt in zo’n buurt dan alleen nieuwbouwhuizen. We willen laten zien hoe leuk en gezellig het hier (in Leidsche Rijn) is, maar ook hoe enthousiast de mensen zijn over een dergelijk event. En we willen natuurlijk de vooroordelen die over Vinex-wijken bestaan wegnemen. We zijn geen slaapdorp waar nooit iets gebeurt. Eerder dit jaar hadden we een heel gaaf strandfestival en nu dus de hakkenrace.

Racen op hakken. Lijkt mij lastig!

De race is ook niet het belangrijkste. Veel belangrijker is de lol. Vrouwen onder elkaar en op een leuke manier competitief, maar vooral een hapje, een drankje en muziek. Niet alleen tijdens de race trouwens, maar ook erna, tijdens de afterparty.

En de winnaar is degene die het snelste racet?

We hebben verschillende prijzen: voor snelste tijd en voor beste outfit. Ook belangrijk om te weten: we racen niet in één grote groep, maar er racen steeds twee deelnemers de 100 meter tegen elkaar of 4 (2 tegen 2) de 50 meter estafette-race. We willen er echt een leuke middag van maken. Met prachtige schoenen, gave outfits en veel – heel veel – lol.

Heb je tips voor wat betreft die outfits?

Kies iets wat opvalt, maar waar je je ook lekker in voelt. Iets wat je misschien niet dagelijks draagt, maar misschien wel zou wíllen dragen.

Meedoen kost geld. Maar dat houd je niet zelf..

Nee, ik wilde meer dan alleen een event organiseren. Ik wilde iets doen dat leuk is en gezellig, maar ook betekenis heeft. Daarom gaat het merendeel van de opbrengst naar de Stichting Vrienden van de voedselbank. Een hele goeie club die zich bezighoudt met vers eten bij de voedselbank. Hun uitgangspunt is om ervoor te zorgen dat de klanten van de voedselbank in elk geval drie verse maaltijden per week krijgen. De € 10 euro die je betaalt om mee te doen wordt aan hen geschonken.

Hoeveel mensen doen er mee?

We hebben inmiddels 65 inschrijvingen binnen. Maar er kan nog meer bij. Je kunt je aanmelden tot aanstaande woensdag. Dus als je zaterdag in de buurt bent van Leidsche Rijn én je hebt een mooi paar hakken met bijpassende outfit, meld je dan snel aan via onze website.

Wil jij erbij zijn?

Wil je bij de hakkenrace aanwezig zijn? Kom dan zaterdag 28 september naar Anafora in het Maximapark (leidsche Rijn dus). Inloop vanaf 3 uur. Wil je zelf meedoen met de race? Meld je dan aan via de site. Meedoen kost € 10 euro.

Over Ursula van Duin

ursulaUrsula schrijft columns voor De Telegraaf met de titel Nieuwbouw en Naaldhakken. Dat deed ze eerder over haar verhuizing naar een Vinex-wijk en tegenwoordig over het leven in die wijk. Ursula houdt van lachen en hilariteit en krijgt er energie van wanneer ze anderen aan het lachen kan maken. Op Twitter vind je haar terug onder het account @ursulavanduin

 

 

één antwoord

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.