Het is weer weekend, en de beste manier om het weekend in te luiden is met alcohol! En om jouw promillage snel op peil te hebben, presenteert Urbanchicks iedere week een nieuwe cocktail of shot om het weekend goed mee te beginnen.

Hij slaat in als een bom

De naam van de B-52 is afkomstig van de gelijknamige bommenwerper. En dat is geen toeval. Dit is een shot die je in één keer moet opdrinken en bevat drie soorten drank. Dat ga je voelen de volgende dag…

Een B-52 maak je door Kahlúa, Baileys en Grand Marnier (in die volgorde) in laagjes in een shotglas te schenken. Je kunt dit het gemakkelijkste doen door de drank op de bolle kant van een lepeltje, die je tegen de rand van het glas houdt, te schenken. Vanwege de gebruikte dranken wordt B-52 trouwens ook wel de KGB genoemd.

B52

Je drinkt de B-52 in stijl als je de bovenop liggende laag – Grand Marnier – aansteekt een de cocktail al brandend met een rietje opdrinkt. Aansteken gaat het gemakkelijkste met een aansteker. Je moet de bovenste laag een beetje verwarmen voordat hij vlam vat. Als dat niet lukt kun je nog proberen om een theelepeltje Grand Marnier te verwarmen en dit aan te steken en het er dan op te gieten. Pas wel op dat je niet je haar of de keuken in de fik steekt!

B52_2

Ingrediënten:

  1. Kahlúa
  2. Baileys
  3. Grand Marnier (of Triple Sec)

Heb jij genoten van B-52’s deel je ervaringen!

één antwoord

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.