Je huid is je grootste orgaan, en toch gaan we daar niet altijd even zuinig mee om. Denk aan de vele uren bakken in de zon of even lekker onder de zonnebank in de winter. Toch komt er – bij vrouwen vaak eerder dan bij mannen – een moment dat je de vellen bijna over je ogen kunt trekken en dan weet je: ik ben te laat!

Beauty & Relax Lounge

Vandaag sprak ik met mijn office-overbuurvrouw Marion van der Wielen. Zij heeft sinds acht jaar haar eigen schoonheidssalon Beauty & Relax Lounge. ‘De meeste vrouwen die voor het eerst bij mij komen zijn ongeveer 35 jaar of ouder,’ aldus Marion. ‘Wat eigenlijk veel te laat is, omdat vanaf je 25e het huidverouderingsproces al actief verloopt en je vanaf die leeftijd dus serieus met je huid aan de slag zou moeten gaan.’

Ze begon haar salon als een echte ‘klassieke’ schoonheidssalon. Klanten moesten een lekkere relaxte middag hebben. Vooral ontspanning en het geven van massages waren belangrijk. Daarnaast was er natuurlijk ook veel aandacht voor de producten en huidverzorging.

Van huidverzorging naar huidverbetering

Maar tijden veranderen, en zo ook onze wensen. We willen niet alleen verzorging, we willen ook waar voor ons geld. Als we daar zo veel geld in steken moeten we ook resultaat zien! Dan praat je niet meer over huidverzorging, dan praat je over huidverbetering.

‘Het gevoel dat ik mensen écht kan helpen en hun leven aangenamer kan maken, heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf ben blijven ontwikkelen in huidverbetering. Zo ben ik mij door de jaren heen gaan specialiseren in diverse huidverbeterende methodes en specialisaties zoals het behandelen van acne, elektrisch ontharen, microdermabrasie en glycolzuurpeelings. Daarmee heb ik hele goede resultaten bereikt.

Zuur op je gezicht: do or don’t?

Nu hebben we hier eerder al een artikel kunnen lezen over zuren in huidverzorgingsproducten en de vele voors en tegens hiervan. Marion stelt: ‘als je de producten gebruikt zoals voorgeschreven, kan er niets mis gaan. Maar een product moet ook wel bij je passen. Geloof dus niet direct alle horrorverhalen van het internet, maar raadpleeg de specialist.  Een concept wat we in de tijd van ‘ff googlen’ bijna vergeten lijken te zijn.’

Huidverbetering is in principe kinderlijk eenvoudig en je hoeft ook niet per se naar een schoonheidsspecialiste. Maar willen we echt resultaat zien, dan zullen we wel voor de volle 100% moeten gaan. Marion heeft dit samengevat in een 5-stappenplan en deelt deze stappen via een e-book.

‘Ik vind dat ik klanten iets meer mee moet geven dan alleen een paar potjes crème. Kennis en het waarom is heel belangrijk wil je ook echt wat gaan doen met je huid. Maar dan praten we niet alleen over smeren volgens een dagelijkse routine. Ook andere onderdelen van je dagelijks leven zul je moeten aanpassen.’

I did it!

Weten we niet allemaal dat we eigenlijk gewoon goed moeten eten en goed voor onszelf moeten zorgen? Helaas komen we hier niet altijd aan toe, of we maken er geen tijd voor vrij om hier serieus mee aan de slag te gaan. Voor de een zijn de eerste rimpels geen probleem, de ander raakt direct verstrikt in een soort depressie en dan is er nog een grote groep die daar ergens tussenin valt.

Het is allemaal zo eenvoudig als je ook het 5-stappenplan van Marion leest. Het heeft vooral te maken met prioriteiten stellen. Vind ik dit belangrijk of blijf ik gewoon graag klagen dat ik rimpels krijg zonder er direct iets aan te willen doen?

Omdat ik op een leeftijd ben gekomen dat mijn gezondheid, zowel vanbuiten als vanbinnen, steeds belangrijker wordt heb ik een verzorgingspakket gekocht (stap 2) nadat ik bekeken had wat mijn huidtype en huidconditie was (stap 1). Daarna heb ik direct een bezoek gepland bij de schoonheidsspecialiste (stap 3). Tevens leef ik gezonder door veel te drinken (water en groene thee) en eet ik goed en gezond (stap 4 en 5). Want het krijgen en behouden van een mooie huid is nog niet zo eenvoudig als het klinkt, je moet er wel wat voor doen.

En of het nu tussen mijn oren zit of niet, maar ik zie warempel resultaat! Mijn huid glanst, mijn haar danst en ik voel me stukken fitter.

thumbs_32504-an-apple-a.jpg.660x0_q80_crop-scale_upscale

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.