17:00 uur. Ik kijk naar buiten en het is donker. De bacillen uit de niesende neuzen van mijn collega’s omringen zich in steeds grotere getale om mij heen … Mijn stagiaire viel deze week al uit en de angst om ook te bezwijken aan de donkere dagen van deze winter bekruipt mij. Op de achtergrond hoor ik klagende stemmen en verhalen over het verlangen naar een vakantie vol zon. Langzaam verdwijn ik in een spiraal van negatieve verhalen over de winter …  

Time-out ‘winterellende’

Na al dat geklaag vond ik het tijd voor deze blog. Ik vroeg een aantal collega’s mij te inspireren met alles wat wél leuk is aan de winter. Ik verwachtte niet veel en ik kreeg ook niet veel: “niets“, “erwtensoep”, “dat het weer lente wordt”, “dat het weer zomer wordt”, “chocolademelk”. En daar moest ik het mee doen. Het lukte mij niet om hier iets positiefs van te maken, maar hoe langer ik nadacht over de woorden van mijn collega’s, hoe meer ik verdween in mijn eigen wondere winterwereld.

Mijn warme bed

Ik denk aan een koude zondagmorgen: rond een uur of 10 open ik mijn ogen. Ik voel de warmte van mijn deken en trek hem nog eens extra stevig om mij heen. Ik rol om. Heerlijk zo’n zondag onder de wol. Na een keer of vijf heen en weer rollen besluit ik toch op te staan. Ik whatsapp mijn vriendinnen en we spreken af een winterwandeling te maken in het park. Na een lange wandeling, koude tenen en bevroren vingers ploffen we neer op een terras met terrasverwarming. Even ervaar ik weer het warmedeken-gevoel van vanochtend. We bestellen een glas Glühwein – met heerlijke zoete sinaasappel – en na twee glazen voel ik mij al een beetje rozig. Een zalig gevoel dat warmte geeft.

Nieuwe wintergarderobe

We kletsen, lachen en spreken af om volgende week te gaan shoppen. We gebruiken de kou als een goed excuus om de kledingkast aan te vullen met fantastische té dikke en kleurige winterkleding. Als we dan toch in de stad zijn nemen we een bezoekje aan de Intratuin voor de geweldige kerstmarkt! Al is het alleen al om te genieten van die ene heerlijke oliebol of warme wafel.

All I want for Christmas

Eenmaal thuisgekomen pak ik mijn allerfoutste kerst-cd uit de kast, sluit de gordijnen en spring zingend door de woonkamer op Mariah Carey en Wham! Want van foute kerstnummers krijg ik nooit genoeg! Ik doe een poging tot het maken van verse erwtensoep. Je weet wel, dat dikke groene spul dat ontzettend ruikt naar … erwten. Maar de poging stopt al bij het lezen van het recept. Ik besluit dat de Keurslager ook vast hele lekkere erwtensoep heeft en bespaar mijzelf de moeite.

Laat de winter maar beginnen …

Ik ruik de erwtensoep, voel de winter en word wakker. Een collega zegt mij dat het tijd is om naar huis te gaan. Ik besluit hem gelijk te geven. Ik pak mijn spullen en hoop dat mijn winter echt zulke gezellige momenten krijgt als in mijn dagdroom van zojuist.

 

winterblog

 

Bananen

Tip van de dag: Wil het toch niet lukken met je blije winter? Ik las op Twitter dat bananen helpen tegen (winter)depressies.

één antwoord

  1. lotte

    Farah, heel mooi! Ik kan dus echt genieten van de winter. Het is fijn om met de seizoenen te leven en na een zomer met heel veel leven buiten de deur vind ik het heerlijk om nu letterlijk en figuurlijk naar binnen te keren. Lekker cocoonen op de bank. Taartjes bakken, stoofpotje al s middags opzetten, kaarsjes, fijne muziek. Ok, wij gaan binnenkort een dagje cocoonen, goed?

    Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.