Afritsbroeken, windjacks, weinig fooi. In haar koffer een pak hagelslag en Calvé pindakaas en natuurlijk de routebeschrijving naar de dichtstbijzijnde frikadellentent . Wie beschrijf ik nu? Jazeker, de Nederlandse toerist in den vreemde. Voel je je niet aangesproken? Volgens de onderstaande infographic is dat (nou ja, deels – ik geef toe dat ik wat dichterlijke vrijheid heb gebruikt) wel hoe men ons in het buitenland ziet. 

Dat moet toch te verbeteren zijn? Vooral het gebrek aan modebewustzijn steekt. Zeker als je ons vergelijkt met de Yanks, die er toch veel slechter op zouden moeten staan met hun driedelige pakken met sneakers eronder. Dan gaat er toch ergens iets mis in de perceptie. Aan jou dan ook een dringend verzoek: neem bij een volgende vakantie geen afritsbroeken mee, maar dat mooie zwarte jurkje, met eronder die indrukwekkende hakjes. Misschien kunnen wij de balans terugbrengen. Al is de strijd tegen de afritsbroek dan wel een zware!

Nederlanders Op Vakantie

BRON: vouchercloud

2 reacties

 1. Marca van den Broek

  Ik kijk altijd met verbazing naar wat er allemaal uit de auto's van Nederlandse toeristen komt: pindakaas, koffie, hagelslag, aardappelen, noem maar op. De halve achterbak zit meestal vol met etenswaren. Onbegrijpelijk vind ik, voor mij is één van de leuke dingen van op vakantie gaan juist ook het eten wat ik daar kan ontdekken!

  Beantwoorden
 2. mijnkleinkinderen

  Het is inderdaad oerhollands om zoveel van huis mee te nemen als je op vakantie gaat.
  Toen mijn kinderen klein waren kampeerden wij en kon er niet zo veel mee. We hadden een De Waardtent en die nam ontzettend veel ruimte in. Alle drie mijn kinderen hadden een sporttas. Alles mocht mee, zolang het maar in die tas paste.
  Hagelslag, pindakaas en aardappelen had ik niet mee. Dat paste nergens meer tussen. Ik rommelde maar wat aan op de barbecue en het camping gasstelletje. Reuze leuk, deze manier van vakantie vieren.
  Een afritsbroek had ik toen nog niet, maar tegenwoordig gaat dat ding overal mee naar toe. Ik wandel graag en dan is zo'n broek reuze makkelijk.

  Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.