Met je iPhone een speurtocht doen, vanuit ‘een vliegtuig’ marihuanaplantages of illegale bouwwerken opsporen of een toren bouwen die een aardbeving doorstaat. Het GeoFort is een themapark voor jong en oud over cartografie en navigatie.

desorientatie-tunnelRaak gedesoriënteerd in de donkere gang, stap op het vlot of sla de wereld plat en maak je eigen wereldbol. Ga mee op reis, van het heelal tot DNA en nog veel kleiner, of bekijk Nederland van bovenaf in de bioscoop. Dat kan dat nu allemaal op 1 locatie: een oud forteiland. Het fort is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Jonge kinderen dwalen door het zintuigendoolhof met een speurtocht op de iPhone: Volg de juiste geur en vind de broedplaats van de zalm. Grotere kinderen zoeken de slimste route in het elementendoolhof.

 speuren vanuit de luchtGeo is overal

Geo is overal, vaak zonder dat je het in de gaten hebt. Het zit in weerkaartjes en fileberichten. Geo is ook nodig bij het voorkomen van dijkdoorbraken, monitoren van aardbevingen en bij het opsporen van terroristen. Probeer het zelf maar: speel en leer met geo in Geofort.

 

Vleermuisspeurtuin en lekker eten

vleermuizen speurtocht

Geniet van de heerlijke taarten, de fortencake of uitgebreide salades in het 3D Café. De kinderen speuren en spelen ondertussen in de vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer. Ze kruipen in de huid van een vleermuis, volgen de route en leren waar vleermuizen slapen, hoe ze paren, navigeren en hoe ze jagen. Vlieg met ze mee!

Bezoeken?

Het Geofort ligt op een forteiland in Herwijnen en is open in het weekend en in de schoolvakanties. Navigeer naar Geofort en download de app.

Coördinaten voor je navigatie

RD: E 136,979 N 430,861 Latitude: 51,865833 (N) Longitude: 5,125556 (E) Google coördinaten: 51 51’51.51″N, 5 07′ 33.33″E

geotour-app

één antwoord

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.