Het is weer ‘duurcember’. Pakjesavond, Kerstdiner, een fles bubbels, een lading oliebollen en een nieuwe outfit voor die knalparty om het jaar goed af te sluiten. Is jouw portemonnee ook vaak leeg aan het eind van het jaar? Hier vijf bespaartips. 

Vanwege de vele feestdagen is december in Nederland bestempeld tot feestmaand. Een maand waar velen naar uitkijken, vol gezelligheid….en vrije dagen! Maar tegelijkertijd ook een maand die een flinke hap neemt uit ons budget. Hoe nu verder? Je kunt geld lenen of vol zelfmedelijden op de bank kruipen onder een dekentje, maar er zijn ook nog andere opties.

Organiseer een American Dinner Party

Een culinair Kerstdiner met familie of vrienden hoeft niet duur te zijn. Maak er gewoon een American Party van. Iedereen is dan verantwoordelijk voor zijn of haar eigen gerecht. Dit levert je naast boeiende gespreksstof ook nog eens extra tijd op die je anders achter het aanrecht had besteed. Stuur wel even een intekenlijst rond naar al je gasten, zo voorkom je dat iedereen aan komt zetten met een cocktailsausje of ragoutbakjes.

Duik bij je vriendinnen de garderobekast in

Wil je niet iedere Kerst en Oud & Nieuw hetzelfde aan? Duik dan eens bij vriendinnen de kledingkast in. Misschien hebben zij wel een leuke LBD of feestelijke top die je mag lenen. Zo niet, pak je outfit van vorig jaar. Een nieuw paar schoenen aan je voeten, wat leuke accessoires erbij en voilá: je outfit is weer als nieuw!

Houd een spelletjesavond

Koop met Sinterklaas en Kerst in plaats van grote cadeaus allerlei kleine cadeautjes en roep familie en vrienden bij elkaar voor een spelletjesavond. Hartstikke gezellig ook nog eens!

Wissel feestdecoratie uit

Heb je jaar in jaar uit dezelfde kerstboom of decoraties? En wil je geen honderden euro’s neertellen voor iets nieuws? Ga dan op de ruiltour met je buren, familie of vrienden. Mag ik van jou in de categorie kerstspullen, de rode kerstballen?

Ga je abonnementen langs

Wat voor abonnementen heb je eigenlijk allemaal lopen? Misschien kun je iets opzeggen, een blad dat je nooit leest bijvoorbeeld. Wil of kun je niks opzeggen (gas/water/licht of je tv aansluiting), maar wil je wel besparen: bel ze eens op. Zeg dat je abonnementstermijn bijna afloopt en je alle aanbieders naast elkaar aan het leggen bent. Je bent zeer tevreden over de huidige aanbieder, maar bent wel benieuwd of ze jou een mooie aanbieding kunnen doen. Nee heb je, ja kun je krijgen toch?! En bovendien, alles wat je hierop bespaart kun je weer aan iets anders uitgeven!

Wat zijn jouw bespaartips voor de maand december? Laat ze achter in de comments.

 

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.