Het is weer weekend, en de beste manier om het weekend in te luiden is met alcohol! En om jouw promillage snel op peil te hebben, presenteert Urbanchicks iedere week een nieuwe cocktail of shot om het weekend goed mee te beginnen.

Wie wel eens een Long Island Iced Tea heeft gedronken weet dat het een indrukwekkend drankje is. En als je het goed gemaakt wordt (de juiste hoeveelheden), dan is de kans érg groot dat je niet verder komt dan twee rondjes van deze alcoholexplosie.  Mijn eerste keer Long Island Iced tea was op Aruba. Een half glas was genoeg – en ik was 16 dus ook lekker goedkoop – om van mij een zéér vrolijke Frans te maken. Het gevaarlijke – en goede ook wel – aan Long Island Iced Tea is dat je de bak alcohol die erin gaat eigenlijk niet proeft. Tenminste, als je gewend bent sterk te drinken en geen wijn’er of bier’er bent.

Het recept

  • 15 ml witte rum
  • 15 ml wodka
  • 15 ml gin
  • 15 ml cointreau
  • 15 ml tequila
  • 15 ml limoensap
  • 15 ml cola

Mix de alcohol en limoensap met elkaar en shake it baby! Giet het in een longdrink glas met ijs en giet daar de cola overheen. De cola geeft het de kleur van ijsthee.

long_island_iced_tea

En jij?

Heb jij wel eens een Long Island Iced Tea gedronken? We horen graag verhalen van het front!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.