“Dikzak! Zou je die Snickers nou wel pakken? Volgens mij heb je wel genoeg gehad!” Pesten is een groot probleem en uit ervaring kan ik daar over meepraten. Helaas kreeg ik op school meer dan eens te horen dat ik dik was.

Maar dat pesten een serieus probleem is, kun je wel opmaken uit het nieuws de laatste tijd. Vroeger beperkte het pesten zich tot de speelplaats. Nu hebben pestkoppen dezelfde kanalen tot hun beschikking gekregen als marketeers en kunnen ze ook virtueel hun slag slaan.

Niemand kijkt op of om

Het is ieder voor zich. Pestgedrag vindt gewoon plaats in het openbaar en beperkt zich niet tot pubers. Ook volwassenen maken zich er schuldig aan. De gasten van fouseyTUBE hebben een experiment uitgevoerd door een pesterij in scène te zetten en te kijken hoe omstanders reageren. Kijk eerst zelf maar.

Ik vind het schokkend

De meeste mensen blijven gewoon zitten. Of lopen weg. Een aantal mensen durven de confrontatie met de pestkop aan, maar dat is wel een duidelijke minderheid. Ergens verbaast het me niet, maar toch vind ik het schokkend. Heel eerlijk: ik weet niet hoe ik zelf zou reageren. Ik mag dan wel groot en breed zijn, geweld ga ik liever uit de weg…

Hoewel ik na het zien van dit experiment toch liever een voorbeeld neem aan de Urban Chick die tegen de pestkop ingaat. Wat zou jij doen?

2 reacties

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.