Fotograaf Nick Brandt ontdekte in Tanzania iets bijzonders: het Natron-meer doodt door zijn chemische samenstelling dieren. Diezelfde samenstelling zorgt ervoor dat de dieren zo’n beetje volledig bewaard blijven. En dat levert – na wat extra werk van Brandt – prachtige plaatjes op.

Op reis door Tanzania bezocht Brandt het meer. Daar vond hij aangespoelde de aangespoelde lijkjes van vogels en vleermuizen: “Niemand weet precies wat de dieren doodt. Maar het lijkt erop dat het meer uitzonderlijk reflectief is en dat de dieren verwart – zoals ze ook tegen een ruit aan kunnen vliegen. Het water in het meer heeft een extreem hoog zout- en natriumgehalte, dat niet alleen de dieren doodt, maar hen ook perfect bewaart.”

Geposeerd

De door Brandt gefotografeerde dieren zijn natuurlijk door hem zo gepositioneerd zoals je ze op de foto ziet. Maar het effect is fantastisch. Wil je de hele serie zien? Dan kun je het boek van Brandt op de kop tikken bij Amazon.

Maar hier alvast een klein voorproefje van deze spookachtige kunst.

 

Calcified Fish Eagle

Calcified Bat II

Calcified Swallow

ku-xlarge (1)

ku-xlarge

 

Prachtige foto’s en een beetje spookachtig, maar dat geeft dan weer net dat extra beetje morbide flair!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.