Het is weer weekend, en de beste manier om het weekend in te luiden is met alcohol! En om jouw promillage snel op peil te hebben, presenteert Urbanchicks iedere week een nieuwe cocktail of shot om het weekend goed mee te beginnen.

Zelfmoordenaar

Net als vorige week deze week een gevaarlijk vliegtuig. Dit keer een shot die zo gevaarlijk is dat hij naar Japanse zelfmoordpiloten is genoemd; de Kamikaze.

De Kamikaze was de eerste cocktail die ik ooit leerde maken. Ik houd van vrij zure / frisse cocktails en dan is een Kamikaze een mooi begin, want je hebt er maar twee flessen sterk voor nodig. Je kunt Kamikazes als shot maken, maar in een wat groter (Martini) glas is het ook een prima cocktail om rustig van te drinken. Ik heb ook ooit een supersoaker gevuld met een Kamikaze-mengsel, om zo de feestgasten van drankjes te voorzien. Geen glas nodig! Mocht je dit willen proberen; ik sta niet in voor de gevolgen.

Wat een Kamikaze zo gevaarlijk maakt is dat je de alcohol eigenlijk niet proeft. Daardoor loop je het risico voortijdig een duikvlucht te maken en voor het einde van de avond op de grond te liggen.

kamikaze-shot

Ingrediënten:

  1. Vodka
  2. Triple Sec (bijv. Cointreau of Grand Marnier Jaune)
  3. Citroensap

Bereiding:

Je maakt een Kamikaze door gelijke delen van de ingrediënten in een shaker met ijs te doen en hard te schudden. Voor een standaard shot neem je van alles 10 ml, voor een cocktail 30ml, maar je mag natuurlijk zo veel maken als je zelf aandurft. Als je een Kamikaze wat te zuur vind, kun je hem wat zoeter maken met poedersuiker, suikersiroop of zoetstof als je aan de lijn doet.

Hebben Kamikazes wel eens gaten veroorzaakt in jouw geheugen? Vertel op! Misschien kunnen we je helpen de ontbrekende stuken in te vullen.

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.