Op een feestje wil je er smashing uitzien; leuke outfit, high heels, mooie coupe. Maar, wat als je nog maar vijf minuten over hebt voor je haar? Hier de oplossing: vijf makkelijke feestkapsels voor (half) lang haar in vijf minuten. 

Herkenbaar? Over drie uur heb je een feestje. Je staat voor je kledingkast en bekijkt nog eens de dresscode op de uitnodiging. Nadat je verschillende outfits, schoenen en accessoires geprobeerd hebt, weet je precies wat je aan wilt. Nu de make-up nog. Misschien doe je normaal niet veel make-up op, maar voor een feestje mag je best eens uitpakken. Je kijkt verschrikt op de klok: nog vijf minuten en je haar is nog niet gedaan! Wat nu? Waar is die persoonlijke haartylist wanneer je die nodig hebt? Speciaal voor deze gevallen heeft UrbanChicks vijf feestkapsels verzameld voor (half) lang haar die maar vijf minuten in beslag nemen. Kun je dus gerust nog wat langer voor die kledingkast staan!

1. Easier than it looks updo    

Voor dit kapsel is kun je zowel stijl als krullend haar gebruiken, maar een beetje slag maakt het wel makkelijker. Het is mijn persoonlijke favoriet, want: kleine moeite, groots effect!

opgestoken
Via The Small Things Blog, bekijk de tutorial hier.

2. Pretty ponytail twist    

Tover in no time een doodnormale paardenstaart om tot een glamourkapsel. Leuk voor feesten en partijen, maar ook wanneer je de blits wilt maken op je werk.

Staart
Via Love Maegan, bekijk de tutorial hier. 

3. Hair bow

Met dit kapsel krijg je gegarandeerd de vraag: “Waar heb je je haar laten doen?”. Hoe leuk is het om dan te kunnen zeggen: “Dat heb ik zelf gedaan!”. Natuurlijk moet je dan niet weggeven hóe je het dan voor elkaar gekregen hebt. Laat ze maar mooi denken dat het ontzettend moeilijk is….

hair bow
Via Cinthia Truong, bekijk de tutorial hier.  

4. Perfect low bun

Hiervoor kun je een haardonut gebruiken, verkrijgbaar bij alle winkels die haaraccesoires verkopen, of gewoon een sok. In een handomdraai heb je dan een kapsel om door een donut… ik bedoel ringetje te halen.

lowbun
Via Luxy Hair, bekijk de tutorial hier. 

5. Fishtail braid

Sinds ik de visgraatvlecht onder de knie heb vlecht ik niet anders meer. Het is makkelijk, snel en ziet er ook nog eens bijzonder ingewikkeld uit.

Fish tail braid
Via niemand minder dan Lauren Conrad (Beauty Dept.), bekijk de tutorial hier. 

Succes met het uitproberen! Is het gelukt? Of heb je nog andere makkelijke kapsels die in het lijstje thuis horen? Laat een reactie achter hieronder.

 

9 reacties

 1. suus_k

  Leuke kapsels! neem de kapsels zeker mee naar mijn kapper in amsterdam, day and night hairdressers. de beste kapper van amsterdam en omstreken!

  Beantwoorden
 2. Amiek

  Inmiddels een paar keer geprobeerd, maar mijn kapsels blijven toch een hoog ik-heb-geen-flauw-idee-waar-ik-mee-bezig-ben-gehalte hebben.

  Beantwoorden
  • Irene

   He balen 🙁 Ik heb zelf laatst voor een gala de nummer 1 geprobeerd: easier than it looks updo. Zag er natuurlijk niet precies uit zoals zij dat heeft, maar kreeg wel allerlei complimenten dat mijn haar zo mooi zat!

   Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.