Het is weer weekend, en de beste manier om het weekend in te luiden is met alcohol! En om jouw promillage snel op peil te hebben, presenteert Urbanchicks iedere week een nieuwe cocktail of shot om het weekend goed mee te beginnen.

De Amaretto Sour is zo’n cocktail waar je weinig van verwacht, maar die verrassend lekker is. Juist door de eenvoud van de ingrediënten en de combinatie van citroensap met de amandel uit de Amaretto, komen de smaken helemaal tot hun recht. Het is écht een aanrader, zelfs als je normaal gesproken geen fan bent van Amaretto omdat je het te zoet vindt.

amaretto-sour

Het recept

  • 1 deel Amaretto
  • 0,5 tot 1 deel (vers) citroensap

Afhankelijk van hoe zoet of zuur je de Amaretto Sour wilt hebben doe je er meer of minder citroen in. Bij elkaar mikken, shaken met ijs en klaar! Soms doen ze er ook wat geklopt eiwit bij om het mooi “fluffy” te maken. Ik ben daar geen fan van omdat het niks voor de smaak doet, gerommel met ei geeft, met als bonus een mooie kans op salmonella!

En jij?

Heb jij wel eens een zuur bekkie getrokken van de Amaretto? We horen graag verhalen van het front!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.