Ik bekijk de documentaire ‘De Techmens’ van VPRO’s Tegenlicht via Uitzending Gemist. Het gaat onder andere over Google Glass en of wij mensen niet vreselijk dom worden omdat ons geheugen gedeeltelijk door computers wordt overgenomen. De filosoof, de hoofdredacteur van ‘Wired UK’; allemaal stellen ze dat we juist níet dommer worden, maar de mogelijkheid hebben bepaalde zaken uit te besteden aan een ‘device’ en dus geheugen ‘overhouden’. Wat een inzicht vind ik, terwijl ik een slok neem van mijn ABC (Apple, Beetroot, Carrot) juice.

Vastleggen van recepten

Ik kijk  gebiologeerd naar Gordon Bell die geïnterviewd wordt en sinds 1999 zijn leven digitaal vastlegt onder de noemer ‘lifelogging’. De echtgenote van Bell komt ook in beeld en vertelt dat zij van al haar recepten foto’s maakt en deze deelt met haar dochter die ver weg woont. Het is vooral voor de vrouwen onder elkaar, aldus de echtgenote. Ik vind het een groot contrast, de op het oog vooruitstrevende Gordon Bell en de kokende echtgenote. Nu is Bell best oud en behoort tot een andere generatie, maar nieuwe technologie en feminisering lijken ineens mijlenver van elkaar verwijderd.

Recept en foto’s

photo-15

Desalniettemin vind ik het delen van recepten met behulp van foto’s handig en dus heb ik foto’s van mijn ABC-recept gemaakt. Het gaat niet helemaal vlekkeloos. Eerst vergeet ik een paar keer foto’s te maken, dan doe ik het eindelijk en dan moeten de foto’s nog van mijn telefoon naar de computer worden verstuurd. Het is  behoorlijk tijdrovend en helemaal niet ‘lifehackerig’. Als iemand tips heeft om op een snelle manier foto’s van mijn telefoon naar mijn computer te sluizen, dan houd ik me  aanbevolen.

Apple Beetroot Carrot juice

Goed, de juice. Bietensap is gezond. Het verwijdt je bloedvaten waardoor er meer zuurstof in onder andere je hersenen opgenomen wordt. Sporters zijn er lyrisch over. Lees hier hoe het precies zit. Recent onderzoek toont aan dat je het slechts met mate moet nuttigen (maar dat geldt voor bijna alles, nietwaar?). Bietensap puur is niet erg lekker, wel lekker is de genoemde combinatie van bieten, wortelen en appel en soms een sinaasappel, maar dat hoeft niet.

Ingrediënten ABC

Voor een glas heb je ongeveer één biet, twee grote wortelen en een appel nodig. Was alles en schil de biet, die is altijd een beetje zanderig. De appel halveer je. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine. Ik heb een hele handige machine gekocht waarmee het sap in twee seconden is gemaakt. De vitaminen blijven zo’n 15 minuten behouden, drink het sap dus snel op. En oh ja, het schoonmaken van de keukenmachine is een ramp, maar dat is nou een échte mannentaak.

Enjoy en bekijk de documentaire ‘De Techmens’ als je dat nog niet hebt gedaan.

 

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.