Het kiezen van de perfecte foundation. Tips & Tricks. Absolute must-haves.
Kortom: beauty basics! 

Foundation

Het kiezen van de perfecte foundation is deels afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Het kiezen van de juiste kleur is natuurlijk het belangrijkste. Je kunt hiervoor het beste een klein beetje foundation aanbrengen op de kaaklijn. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een BB-cream voor een super natural look.

 Gouden regel: de foundation mag nooit meer dan één tint afwijken van jouw huidskleur!

Vloeibaar of poeder?

Je kunt kiezen uit verschillende soorten foundations. De vloeibare vorm is wellicht de meest bekende en zorgt voor een goede dekking van eventuele oneffenheden. Crème foundation is eveneens een goed alternatief en de uiteindelijk keuze is vooral heel persoonlijk. Met een vochtig make-upsponsje kan je de foundation met een natuurlijke look aanbrengen. Foundation in de vorm van een poeder biedt minder dekking, maar voelt een stuk luchtiger (en prettiger!) en is vooral geschikt voor de huid met weinig oneffenheden.

Instant beauty boost

Het geheim van deze onzichtbare beauty boost? Foundation met geel pigment egaliseert de rode huid, terwijl een foundation met rood en geel pigment de bleke huid nét dat beetje extra kleur geeft.

Poeder

Poeder zorgt voor de fixatie van de make-up en voorkomt het ‘vlekken’ van blush en oogschaduw. Transparant poeder zorgt voor een natuurlijk effect en met een schone kwast is het eenvoudig een teveel aan poeder te verwijderen. Wees dus niet bang om teveel poeder te gebruiken! Je kunt kiezen voor een losse poeder en deze aanbrengen met een poederdons of een compact powder die je het beste kan aanbrengen met een poederkwast voor een natuurlijk resultaat.

Concealer

Kies voor een concealerset met diverse kleuren om de meest voorkomende oneffenheden zoals donkere kringen en puistjes te corrigeren. Lichte concealers zijn perfect voor het verbergen van een korte nacht. Rode vlekken en puistjes kunnen worden gecorrigeerd met de groene concealers. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een handige concealer box, afgestemd op jouw huidskleur. Concealer in deze vorm kun je het beste zuinig en onder de foundation gebruiken voor een natuurlijk effect. Let wel: vloeibare concealers voor het corrigeren van donkere kringen zijn minder dekkend.

Blush

Subtiel aangebrachte blush zorgt voor een gezonde kleur. Cream blush is makkelijk aan te brengen met de vingertoppen en zorgt voor een subtiele glans. Blush in de vorm van een poeder kun je het beste met een speciale blushkwast aanbrengen. Poederen is extra belangrijk in dat geval om ‘vlekken’ te voorkomen!

Mascara

Geen look is compleet zonder wat mascara! Zwarte mascara creëert een meer dramatisch effect, terwijl een bruine mascara perfect is voor een natural look. Een extra wow effect? Gebruik een wimperkrultang.

Paniek?! Vragen?!
Stel ze gerust en wie weet vind je het antwoord op jouw beauty-vragen in een van onze volgende blogs!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.